Diavel

Ducati Diavel Carbon

De Diavel Carbon in zijn nieuwe, exclusieve uitvoering heeft ultralichte componenten om zijn opvallende stijl nog eens te versterken. Hoogwaardige details in carbonfiber en topklasse componenten tillen de uitgesproken persoonlijkheid van de Diavel naar een nog hoger niveau. Gesmede Marchesini-wielen zijn de kroon op zijn sportieve temperament, terwijl de dikke uitlaatbochten met hun matzwarte Zircotec-coating bijdragen aan het brute uiterlijk.

Maandelijks €459,- Prijs €26.390,-

1 Zadel

De Diavel Carbon heeft een speciaal voor deze versie gemaakt zadel. Dit nieuwe ontwerp is comfortabel en wordt gekenmerkt door een fraaie vorm die aansluit bij de vloeiende lijnen van de totale motor. Het wordt gecompleteerd door een elegante, gemakkelijk te verwijderen carbonfiber duozadelkap.

  • Zwart
Ducati Diavel Carbon

CONCEPT

Diavel-concept

Het Diavel-concept werd geboren toen Ducati-ontwerpers hun wensenlijstje met de ‘basic instincts’ van een motor op een geheel blanco vel papier zetten. Met een ‘wat-nou-als?’-benadering om een droommachine te creëren, schetsten ze inspirerende vormen die groeiden tot een lange, lage, gespierde en agressief ogende motor, klaar om de boulevard te domineren.
“Voor deze uitdaging van het bouwen van een gespierd silhouet in plaats van een rasechte competitiemotor was zowel lef als fijngevoeligheid nodig”, legt het ontwerpteam bij Ducati Design uit. “Het resultaat is een vooraanzicht dat eruit ziet als een sprintatleet in de startblokken. Met het voorwiel dicht bij de romp van de Diavel en de korte kont van een sportmotor konden we dit brute uiterlijk combineren met een passend rijwielgedeelte.”

MOTORBLOK

Testastretta 11°

Het hart van de Diavel is de Ducati Testastretta 11° DS (Dual Spark), rechtstreeks afgeleid van de enorm hoogvermogende raceblokken van Ducati Corse. De Testastretta 11° DS strijkt het immense vermogen van het voormalige superbike-blok glad en maakt de sterke desmodromische V-twin soepeler en meer lineair, waarmee hoge prestaties worden gecombineerd met een gemakkelijke beheersbaarheid. Om een blok te maken met deze mix van bruut vermogen en grote gebruiksvriendelijkheid heeft Ducati veel aandacht geschonken aan de kleptiming, met de focus op de juiste klepoverlap. Deze wordt gedefinieerd als het aantal graden verdraaiing van de krukas dat de inlaatkleppen en uitlaatkleppen tegelijk open staan. Bij het blok van de Diavel is dit 11 graden, veel minder dan de 41 graden die we bij onze superbike-blokken gebruiken. Het resultaat is dat het verse benzine-lucht-mengsel minder wordt vervuild en beïnvloed door de uitstromende uitlaatgassen, wat een schonere verbranding, een lager verbruik en schonere uitlaatgassen oplevert.

In lijn met deze benadering heeft het Testastretta 11° DS-blok nog diverse andere technische vernieuwingen. Gerichte injectoren spuiten de brandstof tegen de inlaatkleppen, wat betere verdamping van de benzinenevel oplevert. Het gecomprimeerde benzine-lucht-mengsel wordt ontstoken door twee bougies per cilinder, voor een snelle en gelijkmatige verbranding. Nadat het verbrande mengsel de verbrandingskamer heeft verlaten, zorgt een secundaire-lucht-injectie ervoor dat eventuele onverbrande brandstofdeeltjes alsnog volledig worden verbrand. Dit maakt het mogelijk een rijker mengsel te gebruiken zonder de emissiewaarden te verhogen. Het resultaat van de combinatie van al deze technieken is dat de Testastretta 11° DS het perfecte motorblok vormt voor de Diavel: karaktervol, met een enorm vermogen, voor ongeëvenaarde acceleratie – gecombineerd met een soepele en controleerbare vermogensafgifte voor ontspannen boemelen over de boulevard.

Vakwerkframe

Samengesteld frame

Het exclusieve Ducati-vakwerkframe is opgebouwd uit forse, maar dunwandige stalen buizen, gecombineerd met twee gegoten aluminium schetsplaten aan weerszijden met daarin de achtervorklagering. Het resultaat is een constructie die een grotere torsiestijfheid heeft bij een laag gewicht en een compacte bouwwijze. Aan de twee aluminium delen is het achterframe gemonteerd, dat bestaat uit een complexe technopolymeer. De karakteristieke lijnen van het vakwerkframe worden geaccentueerd door de nieuwe Dark Chrome-lak.

UITRUSTING

Riding Modes

De Diavel is voorzien van de nieuwste innovatieve Ducati-technologie, zoals elektronische Riding Modes. Deze zijn te selecteren met de knoppen links op het stuur – ook tijdens het rijden – en zijn geprogrammeerd om het karakter van de Diavel op commando onmiddellijk te veranderen. De drie Riding Modes worden mogelijk gemaakt door het combineren van vooruitstrevende technologie als ride-by-wire (RbW) en Ducati Traction Control (DTC). Tijdens het rijden in de stad wil je je aandacht meer richten op wat om er om je heen gebeurt dan op je exacte gasdosering, dus in de Urban-modus wordt de Diavel veranderd in een rustigere, gemakkelijker controleerbare machine. Het topvermogen wordt beperkt tot 100 pk en DTC wordt ingesteld op niveau 5 (waarbij niveau 8 het meest ingrijpend is), waarmee de Diavel perfect is aangepast aan wisselende wegdekken en de chaos van stop & go-verkeer.
In de Touring-modus kan het motorblok zijn volle 162 pk leveren, maar wel met een vloeiende, gebruiksvriendelijke vermogensafgifte en milde gasrespons. Het DTC is dan ingesteld op ingrijpniveau 4, waarmee een vlotte, ontspannen rijstijl mogelijk is, ideaal voor langere ritten waarop comfort van belang is.
De Sport-modus zorgt voor pure adrenaline, met de volle 162 pk en een snelle, precieze gasrespons, voor maximale acceleratie. Voor de ware Diavel-beleving wordt in de Sport-modus het DTC ingesteld op niveau 3, voor wie de enorme prestaties van deze machine graag iets dichter bij de limiet wil benutten.

Technische specificaties

Bent u benieuwd naar de technische specificaties? Klik hieronder om deze te bekijken.

Ontdek de ducati motoren

Bij Ducati Zaltbommel kunt u terecht voor de gehele Ducati collectie. Bekijk hieronder de nieuwste modellen, en ontdek de Ducati van uw dromen.

Creëer je eigen stijl

Geef de Diavel Carbon de vorm die past bij je persoonlijkheid. Versterk het brute, onconventionele uiterlijk van je motor met stijlelementen en technische componenten die zijn samengebracht in drie pakketten met elk hun specifieke karakter. Kies het pakket dat het beste past bij je specifieke eisen en smaak: Sport of Urban.

Sport Pack

Dit pakket omvat een selectie componenten die de gespierde uitstraling van de Diavel een stukje extra klasse geven. Speciale materialen en exclusieve styling benadrukken de sportieve kant van de machine. Het pakket omvat een carbonfiber achterspatbord, een carbonfiber dashboard-cover en koplamp-cover-kit, plus gefreesde aluminium deksels voor de rem- en koppelingsvloeistofreservoirs, ook voor de achterrem.

Urban Pack

Deze selectie fraaie accessoires is gemaakt op een moderne stedelijke omgeving. Geraffineerd vormgegeven en prachtig afgewerkte onderdelen zorgen voor een stijlvolle verschijning in het stedelijk decor, zowel overdag als ‘s nachts. Elk component is erop gemaakt de strakke lijnen van de Diavel te accentueren en daarbij bovendien functioneel te zijn. Het pakket omvat lichtgewicht gesmede aluminium wielen, een carbonfiber tankbeschermer en de volgende, uit massief aluminium gefreesde componenten: voetsteunen, framedoppen, voortandwieldeksel en koppelingsdeksel.

Nu rijden, straks betalen

Als je bij ons de motor van je dromen vindt, kun je meteen gebruikmaken van het handige betaalgemak van NUMotorijden.nl. Wil je weten wat de mogelijkheden op het vlak van een financiering, lenen, financial lease of flexibele betaling zijn? We leggen je als officiële tussenpersoon graag de voor- en nadelen uit, speciaal toegespitst op jouw persoonlijke situatie. Klik op meer info om direct een offerte aan te vragen.

Technische specificaties