Diavel

Ducati XDiavel

De XDiavel vertegenwoordigt de fusie van twee werelden: die van de cruisers, voor lange, ontspannen reizen op lage snelheid, en die van Ducati, gekarakteriseerd door Italiaanse stijl, technisch vernuft en enorme prestaties. Dat is precies waar de X van XDiavel voor staat: de crossover tussen ogenschijnlijk verschillende en ver uiteen liggende werelden, verenigd in één motor, een synthese waar beide tot hun recht komen, zonder compromissen.

Motor is op voorraad in onze showroom
Maandelijks €164,- Prijs €24.890,-
360°

1 Riemaandrijving

De XDiavel is de eerste Ducati met een getande riem naar het achterwiel. Deze aandrijving is ideaal voor cruisers en is nu door de Ducati-ingenieurs zo ontwikkeld dat hij het enorme vermogen van de Testastratta DVT 1262 betrouwbaar kan overbrengen.
De voordelen van een getande riem zijn de schone aandrijving, stille loop, minder onderhoud en een soepele reactie op het openen van het gas, mede dankzij de spelingsvrije constructie.

  • Matt Liquid Concrete Grey
Ducati XDiavel

Uw unieke Ducati

Mooi is die al, maar u kunt hem nu ook helemaal eigen maken! Creëer de Ducati van uw dromen en pas hem aan naar uw smaak en rijgedrag.
1. Ga naar de configurator
2. Stel uw ideale ducati samen
3. Zoek ons op tussen de dealers en stuur hem op

CONCEPT

Dit is X

Onverschrokken, brutaal, uniek – de XDiavel bestormt de cruiserwereld gewapend met Ducati-waarden, en voegt concepten samen die ogenschijnlijk eindeloos ver van elkaar staan. Toeren en jezelf ontspannen met ruim naar voren geplaatste voetsteunen, gecombineerd met de prestaties en stuureigenschappen van een echte Ducati. Het nieuwe Testastretta DVT 1262-blok verenigt de twee persoonlijkheden van de XDiavel en zorgt voor superbike-vermogen en tegelijk een vlakke koppelkromme vanaf het onderste toerengebied.

MOTORBLOK

Testastretta DVT 1262

De Ducati Testastretta DVT 1262 V-twin is een volledig nieuw en Euro4-gehomologeerd motorblok met het Desmodromic Variable Timing-systeem. De toename in cilinderinhoud ten opzichte van de Testastretta 1200, plus de toepassing van het DVT-systeem, heeft gezorgd voor een ongelooflijke hoeveelheid soepel koppel bij lage toerentallen, met behoud van sportieve prestaties als het gas volledig wordt opengehouden.
Als extra kenmerk heeft de Testastretta DVT 1262 een bijzondere aandacht voor detail, waarbij er - dankzij het verplaatsen van de waterpomp naar de ruimte binnen de V van de cilinders - geen externe koelslangen meer aan de linkerzijde van het blok lopen.

Vakwerkframe

Vakwerkframe

De XDiavel met zijn elegante proporties is bewust ‘element-voor-element’ ontworpen. Een van deze elementen is het frame, dat direct herkenbaar is als het klassieke Ducati-vakwerkframe. Het XDiavel-frame is een stalen buizenconstructie die het Testastretta DVT 1262-blok als een dragend element van het totale rijwielgedeelte gebruikt. Het stalen vakwerkframe is gemonteerd aan de twee cilinderkoppen; ook het gegoten aluminium achterframe is rechtstreeks aan de (achterste) cilinderkop gemonteerd.

UITRUSTING

Hellingshoekafhankelijk ABS

De XDiavel is uitgerust met het nieuwste, compacte hellingshoekafhankelijke Bosch-ABS (‘bochten-ABS’), dat een essentiële bijdrage levert aan de controleerbaarheid van deze extreme cruiser. De hoogwaardige Brembo-componenten in combinatie met dit Bosch-ABS, de gekozen veringsafstelling en de Pirelli Enhanced Patch Technology garanderen een uitstekende remvertraging, plus maximale veiligheid onder alle omstandigheden voor rijders van alle niveaus.
Het ABS kan meer of minder gevoelig reageren en het ingrijpniveau kan worden gekozen door de rijder zelf, naargelang van de eigen ervaring en de weg- of rijomstandigheden.
Er zijn drie ABS-instellingen (Expert, Sport en Safe & Stable) en die zijn standaard voorgeprogrammeerd in elk van de drie Riding Modes, maar ze kunnen ook apart worden geselecteerd via een gebruiksvriendelijk menu.

Technische specificaties

Bent u benieuwd naar de technische specificaties? Klik hieronder om deze te bekijken.

Ontdek de ducati motoren

Bij Ducati Zaltbommel kunt u terecht voor de gehele Ducati collectie. Bekijk hieronder de nieuwste modellen, en ontdek de Ducati van uw dromen.

Nu rijden, straks betalen

Als je bij ons de motor van je dromen vindt, kun je meteen gebruikmaken van het handige betaalgemak van NUMotorijden.nl. Wil je weten wat de mogelijkheden op het vlak van een financiering, lenen, financial lease of flexibele betaling zijn? We leggen je als officiële tussenpersoon graag de voor- en nadelen uit, speciaal toegespitst op jouw persoonlijke situatie. Klik op meer info om direct een offerte aan te vragen.

Technische specificaties

360° Sluit