Nieuw Monster

Ducati Monster 1200 25° Anniversario

De Ducati Monster 1200 Anniversario viert het 25-jarige bestaan van de Monster. Extra exclusief door de gelimiteerde opgave van 500 motoren. De speciale kleurstelling gaat perfect samen met het speciale zadel welke is geborduurd met het 25th anniversary logo. Het goud gekleurde frame en eveneens goudgekleurde Marchesini W-spaak wielen, zijn andere kenmerkende features op deze Monster.

Maandelijks €242,- Prijs €22.990,-

1 Design

Er zullen maar 500 genummerde exemplaren van de Monster 1200 25° Anniversario geproduceerd worden, welke voor Ducati de ultieme uiting is van een sportieve naked bike. De motor wordt getekend door een exclusieve kleurstelling met de drie kleuren van de Italiaanse vlag op de neus, benzinetank en de cover van het passagierszitje, geïnspireerd door de Monster S4RS Testastretta Tricolore uit 2008.

  • Tri-Colour Livery
Ducati Monster 1200  25° Anniversario

Concept

Design

Ducati gaat terug naar de oorsprong van ‘Il Mostro’, met een motor die nieuw is in zowel zijn vormen als zijn techniek. Toen de Ducati-ontwerpers begonnen met het werken aan de nieuwe Monster 1200 25° Anniversario, lieten ze zich inspireren door degenen die de basis hadden gelegd voor het eerste project van 1993: het concept van de ‘sport-naked’.
Er zullen maar 500 genummerde exemplaren van de Monster 1200 25° Anniversario geproduceerd worden, welke voor Ducati de ultieme uiting is van een sportieve naked bike. De motor wordt getekend door een exclusieve kleurstelling met de drie kleuren van de Italiaanse vlag op de neus, benzinetank en de cover van het passagierszitje, geïnspireerd door de Monster S4RS Testastretta Tricolore uit 2008. De speciale kleurstelling gaat perfect samen met het speciale zadel welke is geborduurd met het 25th anniversary logo.
Het traditionele Ducati-vakwerkframe is eveneens geëvolueerd en maakt gebruik van een typische sportmotor-oplossing, waarbij het motorblok een dragend element vormt. De imposante metalen tank in pure ‘Monster-stijl’ laat er geen twijfel over bestaan wat voor motor hier voor je staat.
De Monster 1200 25° Anniversario straalt zichtbaar klasse, modern raffinement en kracht uit, dankzij geavanceerde techniek en de topkwaliteit van de gebruikte componenten.

Motorblok

Testastretta 11°

Het motorblok van de Monster 1200 25° Anniversario is de Testastretta 11° DS, de vloeistofgekoelde V-twin met 1.198 cc en vier desmodromisch bediende kleppen per cilinder, gehomologeerd volgens de nieuwste Euro4-norm. Dit blok is tevens een structureel onderdeel van het frame, met aan de voorzijde het compacte vakwerkframe en aan de achterzijde de achtervering eraan gemonteerd.
De Testastretta 11° DS ademt in door twee ovale Mikuni-gasklephuizen met een diameter (rond-equivalent) van 56 millimeter, aangestuurd via ride-by-wire. De cilinderkoppen zijn elk voorzien van twee bougies: het dubbele vlamfront zorgt ervoor dat de verbranding zeer snel is voltooid, wat een mooiere, meer gelijkmatige vermogensafgifte geeft. Een secundair luchtsysteem zorgt daarbij voor schonere uitlaatgassen met minder koolmonoxide (CO) en minder onverbrande koolwaterstoffen (HC). Er is veel aandacht besteed aan de gasrespons, zodat de beweging van het gashendel resulteert in een direct en voorspelbaar vermogen.

RIJWIELGEDEELTE

Race-afgeleid frame

De Monster 1200 25° Anniversario heeft een frameconstructie die is geïnspireerd door de superbike-modellen, met het motorblok als centraal component. De constructie bestaat uit een compact Ducati-stalen trellis frame dat het balhoofd bevat en rechtstreeks aan de cilinderkoppen is gemonteerd Zelfs de achterschokdemper en het achterframe zijn bevestigd aan het motorblok. Het achterframe is een klassieke buizenconstructie en wordt geaccentueerd door de manier waarop het uitlaatsysteem, de plastic plaatdelen en het achterlicht eraan zijn bevestigd.

Uitrusting

Ducati Safety Pack (DSP)

De neus van de Monster 821 wordt bepaald door een ronde koplamp geflankeerd door de vorkpoten, een nadrukkelijk kenmerk van het karakteristieke uiterlijk van een Ducati Monster.
De Monster 1200 – zowel de gewone als de S-versie – zijn standaard uitgerust met het Ducati Safety Pack (DSP). Dankzij de Bosch Inertial Measurement Unit (IMU) omvat het DSP het Bosch 9.1 MP bochten-ABS, de Ducati Traction Control (DTC) en de Ducati Wheelie Control (DWC). Deze voorzieningen verbeteren de prestaties door optimale controle te geven en verhogen tegelijk aanzienlijk de veiligheid.

Technische specificaties

Bent u benieuwd naar de technische specificaties? Klik hieronder om deze te bekijken.

Ontdek de ducati motoren

Bij Ducati Zaltbommel kunt u terecht voor de gehele Ducati collectie. Bekijk hieronder de nieuwste modellen, en ontdek de Ducati van uw dromen.

Nu rijden, straks betalen

Als je bij ons de motor van je dromen vindt, kun je meteen gebruikmaken van het handige betaalgemak van NUMotorijden.nl. Wil je weten wat de mogelijkheden op het vlak van een financiering, lenen, financial lease of flexibele betaling zijn? We leggen je als officiële tussenpersoon graag de voor- en nadelen uit, speciaal toegespitst op jouw persoonlijke situatie. Klik op meer info om direct een offerte aan te vragen.

Technische specificaties