Monster

Ducati Monster 1200 R

De slanke, sportieve lijnen van het kontje van de Monster 1200 R trekken meteen de aandacht. De 160 pk’s van het R-blok sleuren aan je armen en strelen je oren met hun racy accent. Een circuitklaar rijwielgedeelte en perfecte ergonomie veranderen aantrekkelijke looks in pure verleiding bij elke moeiteloos genomen bocht. Met een rijklaargewicht van slechts 207 kilo en speciale hoogwaardige R-componenten, die je totale controle geven.

Maandelijks €231,- Prijs €21.990,-

1 Öhlins-stuurdemper

De Monster 1200 R heeft een instelbare, dwars gemonteerde Öhlins-stuurdemper voor meer rust in het stuur bij harde acceleratie en een agressieve rijstijl. Als bonus geeft het je uitzicht vanuit het zadel een extra sportief element.

  • Ducati Red
Ducati Monster 1200 R

Concept

‘R’-design

Alle elementen die samen de legendarische Ducati Monster creërden zijn aanwezig: een krachtige, monsterlijke houding, de ronde koplamp geflankeerd door de vorkpoten, de massieve, gewelfde stalen benzinetank, het stalen vakwerkframe en het onmiskenbare minimalistische ontwerp dat je de indruk geeft dat wat er voor je staat niets meer is dan een motorblok, een frame, een tank, een zadel en twee wielen.
De vormgever wilde uiting geven aan de topprestaties van de Monster 1200 R met een sportief, compact en licht ogend ontwerp, met de looks van een eenzitter.
Het zadel (wel degelijk een eendelig tweepersoons zadel) is visueel kort en smal, voor een sportieve elegantie. De kont met de spits toelopende duozadelkap geeft krachtige, scherpe lijnen; het zijaanzicht van het zadel is compact en dun. Het achterframe is volledig nieuw, met een licht ogende open vorm. De duovoetsteunen zijn nu apart van de voorste voetsteunen rechtstreeks aan het achterframe opgehangen.
De hoog gemonteerde aluminium kentekenplaathouder accentueert het zicht op de enorme 200/55-achterband, die door de verhoogde achterzijde meer vrij ligt en tegelijk een licht ogend achteraanzicht geeft. De lichtgewicht smeedaluminium wielen hebben hetzelfde design met de drie W-vormige spaken als de wielen van de Panigale S en R.

Motorblok

‘R’-motorblok

De Monster 1200-familie heeft de tweede generatie van het Testastretta 11° DS-motorblok, soepeler lopend dankzij dubbele bougies en een secundaire luchtinjectie in de uitlaat. Dual Spark (DS) ontsteking gebruikt twee bougies per cilinder om in zeer korte tijd volledige verbranding te krijgen. Een secundaire luchtinjectie à la 1299 Panigale is nu toegepast om een betere verbranding te realiseren bij behoud van een schone emissie. Een geregelde stroom verse lucht wordt in de uitlaat gevoerd om volledige oxidatie van hete onverbrande uitlaatgassen mogelijk te maken. Daarmee worden de hoeveelheden onverbrande koolwaterstoffen (HC) en koolmonoxide (CO) effectief verminderd.

De Testastretta 11° DS in de Monster 1200-serie is uniek voor die modellen, omdat de constructie van het blok erop is gemaakt om een structureel element van het frame te zijn.
De R-versie is getuned op meer topvermogen en koppel en voldoet tegelijk aan de Euro4-norm, dankzij een verbeterd inlaatsysteem, efficiëntere verbranding en gemodificeerd uitlaatsysteem.
Het blok ademt beter dankzij nieuwe ovale gasklephuizen met een doorlaat van 56 millimeter (rond-equivalent), groter dan de voorgaande ronde 53mm-gasklephuizen. De cilinderkoppen zijn ook nieuw, met grotere, anders gevormde inlaatkanalen die naadloos aansluiten op de nieuwe gasklephuizen. Een dunnere voetpakking heeft de compressieverhouding verhoogd van 12,5 : 1 naar 13,0 : 1. Het uitlaatsysteem is geheel nieuw, met grotere 58mm-uitlaatbochten en Euro4-gehomologeerde dempers.
Vanwege de Euro4-homologatie is het mechanische motorgeluid ook teruggedrongen door een speciaal koppelingsdeksel en nieuwe zuigers met grafietcoating.

RIJWIELGEDEELTE

Race-afgeleid frame

De Monster 1200 R heeft een frameconstructie die is geïnspireerd door de superbike-modellen, met het motorblok als centraal element. De constructie bestaat uit een compact Ducati-vakwerkframe dat het balhoofd bevat en rechtstreeks aan de cilinderkoppen is gemonteerd. Zelfs de achterschokdemper en het achterframe zijn bevestigd aan het motorblok.
De Monster 1200 R heeft een eigen achterframe, met een lichtere constructie: de onderste buis loopt in lijn met de benzinetank, terwijl de bovenste visueel snel onder het zadel verdwijnt. De ophanging van de duovoetsteunen is niet langer geïntegreerd met die van de voorste voetsteunen; de duosteunen zijn nu rechtstreeks opgehangen aan het achterframe.
De afstelling van het rijwielgedeelte van de R is 15 millimeter hoger, voor meer grondspeling: met een maximale hellingshoek van 50 graden is de Monster 1200 R circuit-proof.

Uitrusting

Ducati Safety Pack (DSP)

De Monster 1200 – zowel de gewone als de S-versie – zijn standaard uitgerust met het Ducati Safety Pack (DSP). Dankzij de Bosch Inertial Measurement Unit (IMU) omvat het DSP het Bosch 9.1 MP bochten-ABS, de Ducati Traction Control (DTC) en de Ducati Wheelie Control (DWC). Deze voorzieningen verbeteren de prestaties door optimale controle te geven en verhogen tegelijk aanzienlijk de veiligheid.

Accessoires

Persoonlijke stijl

Maak de Monster 1200 R een nog spannendere machine met een selectie accessoires die de motor aanpassen aan je eigen stijl en voorkeur – en hem uniek maken. Alle accessoires zijn gemaakt om de vormgeving, de functie en/of de prestaties te verbeteren.

Technische specificaties

Bent u benieuwd naar de technische specificaties? Klik hieronder om deze te bekijken.

Ontdek de ducati motoren

Bij Ducati Zaltbommel kunt u terecht voor de gehele Ducati collectie. Bekijk hieronder de nieuwste modellen, en ontdek de Ducati van uw dromen.

Nu rijden, straks betalen

Als je bij ons de motor van je dromen vindt, kun je meteen gebruikmaken van het handige betaalgemak van NUMotorijden.nl. Wil je weten wat de mogelijkheden op het vlak van een financiering, lenen, financial lease of flexibele betaling zijn? We leggen je als officiële tussenpersoon graag de voor- en nadelen uit, speciaal toegespitst op jouw persoonlijke situatie. Klik op meer info om direct een offerte aan te vragen.

Technische specificaties