Monster

Ducati Monster 821

De Monster 821 is een eerbetoon aan de erfenis van de Monster 900, die meer dan 25 jaar geleden een revolutie in de motorwereld teweegbracht. Hij is wendbaar en heeft sportieve prestaties en is ontworpen voor maximaal rijplezier, te allen tijde en onder alle omstandigheden. Puur Monster met een 109 pk sterk Testastretta 11°-blok, messcherpe stuureigenschappen, de meest geavanceerde veiligheidssystemen, Riding Modes en het onmiskenbare Ducati-geluid. Sportieve prestaties, Italiaanse vormgeving en een unieke persoonlijkheid: de Monster 821, een Monster in al zijn essentie..

Op voorraad in de showroom
Prijs €13.590,- Maandelijks €200,-

1 Ergonomie

De afmetingen van de Monster 821 zijn volledig herzien; de ergonomie is gewijzigd om een zo universeel en veelzijdig mogelijke zitpositie te bieden.
Door de grotere afmetingen geeft hij veel ruimte, ook voor rijders van ruim 1 meter 85 en passagiers van 1 meter 75, en er is meer ruimte voor het vervoeren van bagage.

  • Ducati Red
Ducati Monster 821

Uw unieke Ducati

Mooi is die al, maar u kunt hem nu ook helemaal eigen maken! Creëer de Ducati van uw dromen en pas hem aan naar uw smaak en rijgedrag.
1. Ga naar de configurator
2. Stel uw ideale ducati samen
3. Zoek ons op tussen de dealers en stuur hem op

Concept

Vorm en Functie

De prestaties en de soepele loop van de nieuwe Testastretta 11°, de veelzijdigheid van de drie Riding Modes, het comfort van het verstelbare zadel en de duohandgrepen voor de passagier maken de Monster 821 de ideale motor voor alledaags gebruik. Tel daarbij de onmiskenbare vormgeving van een icoon – hier komen vorm en functie op indrukwekkende wijze samen.

Motorblok

Testastretta 11°

De Monster 821 is voorzien van het 821 cc metende Testastretta 11°-blok, gekenmerkt door de kleine klepoverlap van 11° voor een soepele loop en een laag benzineverbruik. Een secundair luchtsysteem à la Panigale is toegevoegd om een gelijkmatigere verbrandingscyslus te krijgen zonder ongunstig effect op de emissie; daarvoor komt namelijk de secundaire luchtinjectie in actie. Een gecontroleerde stroom schone lucht wordt in de uitlaatpijp geïnjecteerd, waardoor de hete uitlaatgassen volledig kunnen worden geoxideerd. Dat verlaagt effectief de hoeveelheden onverbrande koolwaterstoffen (HC) en koolmonoxide (CO).
De Testastretta 11° van de Monster 821’s is alleen in deze twee modellen te vinden en is erop ontworpen om een integraal deel van het frame te zijn. Verder zijn het luchtfilter en het uitlaatsysteem ontworpen op een goed koppel in het lage en midden-toerengebied.
Deze karakteristieke 90°-V-twin levert een topvermogen van 109 pk bij 9.250 toeren en een maximumkoppel van 86 Nm bij 7.750 toeren.

RIJWIELGEDEELTE

Frame geïnspireerd door superbikes

De Monster 821 heeft een frameconstructie die is geïnspireerd door de superbike-modellen, met het motorblok als centraal component. De constructie is samengesteld uit een compact Ducati-vakwerkframe dat het balhoofd bevat en rechtstreeks aan de cilinderkoppen is gemonteerd. Zelfs de achterschokdemper en het achterframe zijn bevestigd aan het motorblok. Het achterframe is een klassieke buizenconstructie en wordt geaccentueerd door de manier waarop het uitlaatsysteem, de plastic plaatdelen en het achterlicht eraan zijn bevestigd.
Deze geraffineerde, lichte en robuuste frameconstructie heeft eraan bijgedragen dat de Monster 821 het laagste rijklaargewicht in zijn klasse heeft: 206 kilo.

Uitrusting

Koplamp

De neus van de Monster 821 wordt bepaald door een ronde koplamp geflankeerd door de vorkpoten, een nadrukkelijk kenmerk van het karakteristieke uiterlijk van een Ducati Monster.
De koplamp bestaat uit een moderne geïntegreerde eenheid die een duplolamp gebruikt voor dim- en grootlicht, plus LEDs voor de twee parkeerlichten in de rand. Het achterlicht is volledig als LED uitgevoerd.

Technische specificaties

Bent u benieuwd naar de technische specificaties? Klik hieronder om deze te bekijken.

Ontdek de ducati motoren

Bij Ducati Zaltbommel kunt u terecht voor de gehele Ducati collectie. Bekijk hieronder de nieuwste modellen, en ontdek de Ducati van uw dromen.

Individualiseer je Monster

Er zijn drie accessoirepakketten waarmee je je Monster 821 verder aan je eigen smaak of voorkeur kunt aanpassen. Elk pakket is gemaakt op een specifiek inzetgebied: Sport, Touring en Urban.

Sport Pack

Haal het sportieve karakter van de Monster 821 naar boven met dit Sport-pakket. De hoogwaardige materialen en moderne LED-techniek dragen bij aan een nog sportiever gevoel, waarbij de componenten subtiel passen in het minimalistische design van de totale motor. Het pakket omvat een carbonfiber tankpad, LED-richtingaanwijzers voor en achter, een gehomologeerde kentekenplaathouder, een carbonfiber VH-hitteschild voor de uitlaatbochten en een carbonfiber omranding van het contactslot.

Touring Pack

Als je graag lange afstanden rijdt, zal deze selectie van accessoires je reis comfortabeler en praktischer maken, terwijl de essentie van de markante Monster-vormgeving behouden blijft. Deze op maat gemaakte componenten passen perfect op de Monster 821 en geven hem een vleugje toerstijl. Het pakket omvat een zachte tanktas, een set semi-harde zijkoffers en een windscherm voor meer comfort op hogere snelheden.

Urban Pack

In de stad, waar de Monster 821 wendbaar door het verkeer snelt, is het wel zo fijn om een veilig gevoel te hebben. De accessoires in het Urban-pakket maken het leven prettiger in een stedelijke omgeving – kleine dingen kunnen soms een groot verschil maken. Het pakket omvat een exclusief antidiefstalsysteem, een kleine tanktas met het bijbehorende Tanklock®-montagesysteem, plus een strak ogende set zwarte aluminium spiegels.

Nu rijden, straks betalen

Als je bij ons de motor van je dromen vindt, kun je meteen gebruikmaken van het handige betaalgemak van NUMotorijden.nl. Wil je weten wat de mogelijkheden op het vlak van een financiering, lenen, financial lease of flexibele betaling zijn? We leggen je als officiële tussenpersoon graag de voor- en nadelen uit, speciaal toegespitst op jouw persoonlijke situatie. Klik op meer info om direct een offerte aan te vragen.

Technische specificaties