Multistrada

Ducati Multistrada 1260 S D|air

De allermodernste veiligheidstechnieken maken de Multistrada 1260 S D|air de eerste motor met een intelligent systeem dat draadloos is verbonden met de airbags in de speciale Ducati D|air-kleding van Dainese. Deze airbags vullen zich in slechts 45 milliseconden en beschermen de vitale organen van rijder en passagier op de Multistrada 1260 S D|air bij een eventuele val.

Maandelijks €259,- Prijs €25.090,-

1 Het innovatieve D|air Street®-systeem

D|air Street® is een innovatief veiligheidssysteem voor motorrijders, gemaakt op straatgebruik. Het bestaat uit twee modules: een sensoreenheid met elektronische componenten, geïntegreerd in de boordelektronica van de Multistrada 1260 S D|air, en een een airbag-module in het Ducati D|air Street® Jacket/Vest (zowel voor de rijder als de passagier). Wanneer een gevaarlijke situatie wordt vastgesteld, geeft de boordelektronica draadloos een signaal aan de airbag om af te gaan. Daarmee worden de meest kwetsbare lichaamsdelen extra beschermd: rug, sleutelbenen en borstkas.

  • Ducati Red
Ducati Multistrada 1260 S D|air

Uw unieke Ducati

Mooi is die al, maar u kunt hem nu ook helemaal eigen maken! Creëer de Ducati van uw dromen en pas hem aan naar uw smaak en rijgedrag.
1. Ga naar de configurator
2. Stel uw ideale ducati samen
3. Zoek ons op tussen de dealers en stuur hem op

MOTORBLOK

Ducati Testastretta DVT

Het hart van de Multistrada 1260 S D|air is het revolutionaire Testastretta DVT-motorblok, voorzien van een desmodromische, traploze variabele kleptiming. Dit systeem optimaliseert de vermogenafgifte over een breder toerengebied , resulterend in een ongekende combinatie van een enorm koppel (129,5 Nm bij 7.500 toeren), het hoogste topvermogen in zijn klasse (158 pk bij 9.500 toeren), een zeer vloeiende motorloop en een laag benzineverbruik. Het Desmodromic Variable Timing (DVT) is een dubbel en traploos variabel systeem, waarbij zowel de inlaat- als de uitlaatnokkenas wordt versteld – een primeur in de motorwereld.

In een conventioneel motorblok worden de openingstijden van de in- en uitlaatkleppen bepaald door hun vaste stand ten opzichte van de krukas. De eenmaal gekozen kleptiming kan niet worden veranderd, dus er is geen mogelijkheid om bijvoorbeeld de klepoverlap te vergroten of verkleinen (de periode dat zowel in- als uitlaatkleppen open staan). Het gevolg is dat de kleptiming alleen voor een specifiek toerengebied optimaal is; daaronder en daarboven is het een compromis. Het doel bij de Testastretta DVT was om het vermogen op hoge toerentallen te vergroten, maar ook het koppel onderin te verbeteren. De enige manier om die tegenstrijdige doelen te bereiken is het toepassen van een variabele kleptiming.

Het DVT-systeem heeft de taak om onder alle omstandigheden de meest gunstige kleptiming in te stellen, afhankelijk van toerental en gasklepstand. Hiermee kan zowel de timing van de inlaat- als de uitlaatnokkenas traploos worden verlaat of vervroegd, door de nokkenassen te verdraaien ten opzichte van het aandrijvende tandwiel.

Behalve het DVT-systeem heeft het Multistrada 1260-blok ook een secundair luchtsysteem, twee bougies per cilinder en een klopsensor om pingelen te detecteren en tegen te gaan. Het bijzondere van het Dual Spark-ontstekingssysteem is dat de twee bougies per kop onafhankelijk van elkaar worden aangestuurd voor een optimale verbranding onder alle omstandigheden. Het verbrandingsproces wordt verder geoptimaliseerd door hogecompressiezuigers (13:1).

RIJWIELGEDEELTE

Algemeen

Het rijwielgedeelte van de Multistrada 1260 S is ontworpen om in een breed scala van rijsituaties topklasse stuureigenschappen te geven. De wielbasis van 1.585 millimeter geeft een uitstekende stabliteit en houdt het gewicht van de zijkoffers en passagier binnen de lengte van de wielbasis, wat een belangrijke bijdrage levert aan het behoud van goede stuureigenschappen met belading. Een maximale helingshoek van 47 graden maakt serieus stuurplezier mogelijk op bochtige wegen; een grondspeling van 180 millimeter geeft de Multistrada de vrijheid om off-road te gaan; een totale stuuruitslag van 80 graden in combinatie met een laag gewicht en gelijkmatige gewichtsverdeling (50% voor, 50% achter) maakt krappe manoeuvres op lage snelheid – typisch voor stadsverkeer – licht en gemakkelijk.

De benzinetank heeft een inhoud van 20 liter. Afhankelijk van rijstijl geeft dat je een actieradius van zo’n 400 kilometer tussen tankstops (gemeten op de homologatie-testcyclus).

Uitrusting

Volledig TFT-dashboard

Daar waar de gewone Multistrada 1260 een monochroom LCD-dashboard heeft, is de 1260 S D|air voorzien van een volledig TFT-kleurenscherm. De lay-out van het dashboard is variabel en past zich automatisch aan aan de lichtomstandigheden (dag- en nachtweergave), maar past zich ook aan aan de Riding Mode of geheel naar eigen keuze van de rijder.
Er zijn vier configuraties, die verschillen in achtergrond, de weergegeven informatie en de lay-out: daarbij zijn er onder andere verschillende toerentellers. Sport en Touring geven de meest complete informatie; in Sport heeft de toerenteller dezelfde vorm als op de Panigales. In Urban wordt alleen de meest essentiële info weergegeven, de Enduro-mode voegt daar de toerenteller aan toe.

D|air

Het innovatieve D|air Street®-systeem

D|air Street® is een innovatief veiligheidssysteem voor motorrijders, gemaakt op straatgebruik. Het bestaat uit twee modules: een sensoreenheid met elektronische componenten, geïntegreerd in de boordelektronica van de Multistrada 1200 S D|air, en een een airbag-module in het Ducati D|air Street® Jacket/Vest (zowel voor de rijder als de passagier). Wanneer een gevaarlijke situatie wordt vastgesteld, geeft de boordelektronica draadloos een signaal aan de airbag om af te gaan. Daarmee worden de meest kwetsbare lichaamsdelen extra beschermd: rug, sleutelbenen en borstkas. D|air Street®-kleding moet apart worden aangeschaft en is niet inbegrepen in de prijs van de motor.

ACCESSOIRES

ACCESSOIRES

De Multistrada kan verder worden gespecialiseerd met accessoirepakketten die erop gemaakt zijn om de verschillende karakters van de Multistrada te accentueren. Er zijn vier kits: Sport, Touring, Urban en Enduro. Deze kits kunnen de Multistrada helemaal op maat maken naar jouw eisen en kunnen ook worden gecombineerd.
Verder is er nog een breed assortiment aan afzonderlijk bij te bestellen accessoires.

Technische specificaties

Bent u benieuwd naar de technische specificaties? Klik hieronder om deze te bekijken.

Ontdek de ducati motoren

Bij Ducati Zaltbommel kunt u terecht voor de gehele Ducati collectie. Bekijk hieronder de nieuwste modellen, en ontdek de Ducati van uw dromen.

Touring Pack

Zoals een gevleugeld gezegde luidt: Het maakt niet uit wat je bestemming is; het gaat om de reis. Voor de Gran Turismo-ziel van de Multistrada is er het Touring-pakket. Zijkoffers met een gezamenlijke inhoud van 58 liter, handvatverwarming (in drie standen instelbaar) en een handige middenbok maken de Multistrada een comfortabele en praktische reismotor.

Sport Pack

Met het Sport-pakket wordt de sportieve kant van motor en rijder geaccentueerd door het onmiskenbare geluid van de Termignoni-uitlaat en de racy looks van het carbonfiber voorspatbord. De elegante gefreesde aluminium deksels van rem- en koppelingsvloeistofreservoir maken deze sportieve kit af. De carbonfiber Termignoni-demper voldoet aan EU-keuringseisen.

Urban Pack

Bij stadsgebruik zijn praktische eigenschappen essentieel. Het Urban-pakket geeft je genoeg ruimte voor de typische bagage in woon-werk-verkeer, dankzij de ruime 48-liter-topkoffer en de semi-harde minitanktas voor kleine spullen die je direct bij de hand wilt hebben. Dankzij de USB-kabel in die tanktas kun je je telefoon tijdens het rijden meteen opladen.

Enduro Pack

Rijden op onverharde wegen en paden wordt extra leuk dankzij het Enduro-pakket. Touratech-valbeugels rond het motorblok, een grille voor de radiateur en een stevige carterplaat onder het blok zorgen voor bescherming van de motor, terwijl stevige offroad-voetsteunen met veel grip zorgen voor maximale controle. Extra LED-lampen geven meer licht en veiligheid en versterken tegelijk de offroad-uitstraling van de Multistrada. Het Enduro-pakket wordt gecompleteerd met de zeer nuttige grotere jiffystand-voet voor parkeren op zachtere ondergrond.

Nu rijden, straks betalen

Als je bij ons de motor van je dromen vindt, kun je meteen gebruikmaken van het handige betaalgemak van NUMotorijden.nl. Wil je weten wat de mogelijkheden op het vlak van een financiering, lenen, financial lease of flexibele betaling zijn? We leggen je als officiële tussenpersoon graag de voor- en nadelen uit, speciaal toegespitst op jouw persoonlijke situatie. Klik op meer info om direct een offerte aan te vragen.

Technische specificaties