Superbike

Ducati 1299 Panigale R Final Edition

De 1299 Panigale R Final Edition is gemaakt om de krachtigste tweecilinder van Ducati ooit te vieren. Een eerbetoon aan alle jaren en successen in kampioenschappen over heel de wereld. De 1299 Panigale R Final Edition is een absoluut collectors item.

Op voorraad in de showroom
Prijs €45.190,- Maandelijks €635,-

1 Banden

De Panigale R staat net als de 1299-modellen standaard op de Pirelli Diablo Rosso Corsa SP, de straatversie van de band die gebruikt wordt in het FIM Superstock 1000-kampioenschap. De maten zijn 120/70 ZR17 en 200/55 ZR17. De brede maat van de achterband in combinatie met een relatief hoge doorsnede geeft een groot contactvlak in bochten; nodig om het enorme vermogen van de Superquadro effectief aan de grond te kunnen brengen.

  • Final Edition Livery
Ducati 1299 Panigale R Final Edition

Uw unieke Ducati

Mooi is die al, maar u kunt hem nu ook helemaal eigen maken! Creëer de Ducati van uw dromen en pas hem aan naar uw smaak en rijgedrag.
1. Ga naar de configurator
2. Stel uw ideale ducati samen
3. Zoek ons op tussen de dealers en stuur hem op

Concept

Eerbetoon

De 1299 Panigale R Final Edition is gemaakt om de krachtigste tweecilinder van Ducati ooit te vieren.

Een concept dat de geschiedenis van het motorrijden heeft veranderd en dat sinds de eerste overwinning van Marco Lucchinelli in 1988, het mogelijk heeft gemaakt voor generaties van rijders om te zegevieren. In deze laatste gelimiteerde editie, afgeleid van de 1299 Superleggera, bereikt de iconische Ducati tweecilinder het technologische hoogtepunt van zijn evolutie.

Het onmiskenbare ontwerp en de technische specificaties zoals de Superquadro-motor. 209 PK pure adrenaline en 142 Nm koppel. Geavanceerde elektronica om maximale controle te garanderen.

1299 Panigale R is het verlangen van elke motorliefhebber.

Motorblok

Lichtgewicht raceblok

De Panigale R heeft een ongelooflijk 1.198cc-Superquadro-blok, met de meest geavanceerde technieken uit de racerij. Een zeer precies gebalanceerde lichtgewicht krukas, Superbike-zuigers met twee zuigerveren in plaats van drie, titanium drijfstangen en kleppen plus een extreem nokkenprofiel: bij elkaar resulteert het in een topvermogen van maar liefst 205 pk bij een sensationele 11.500 toeren, met een directe gasrespons en zeer gretig klimmen in toeren. De Panigale R is gehomologeerd voor gebruik als de basis voor de racemotoren in het WK Superbike; de Superquadro in de Panigale R komt het dichtst bij een echt raceblok van alles wat er op de markt is. En het is bijna onvoorstelbaar, maar de onderhoudsintervallen en de garantie zijn hetzelfde als bij de andere Panigales.

Rijwielgedeelte

Monocoque-techniek

Het Monoscocca-frame vormt de ruggengraat van de Panigale – compact, stijf, lichtgewicht en multifunctioneel. De achterzijde van de gegoten aluminium monocoque is rechtstreeks aan de cilinderkoppen van het Superquadro-blok bevestigd, de voorzijde bevat het balhoofd met lagers. De monocoque fungeert niet alleen als frame, maar ook als luchtfilterkast en draagt daardoor in belangrijke mate bij aan de compacte bouw en het lage gewicht van de Panigale. In de aluminium box zit het luchtfilter, de gasklephuizen en het brandstofsysteem met de injectoren. De onderzijde van de stalen tank fungeert als luchtfilterdeksel. Deze multifunctionele en compacte constructie is uniek en een echte stap voorwaarts ten opzichte van de traditionele manier van motorfietsen bouwen.

Uitrusting

Gehomologeerde titanium Akrapovic-uitlaat

De gehomologeerde Akrapovic-uitlaat - met zowel de bochten als de dempers geheel van titanium – is al even mooi als functioneel. Dit uitlaatsysteem laat de Superquadro-V-twin van de R maximaal ademhalen en dus maximaal vermogen leveren. Het is ook nog eens uiterst fraai gemaakt en weegt veel minder dan een conventioneel roestvrijstalen systeem.

Technische specificaties

Bent u benieuwd naar de technische specificaties? Klik hieronder om deze te bekijken.

Ontdek de ducati motoren

Bij Ducati Zaltbommel kunt u terecht voor de gehele Ducati collectie. Bekijk hieronder de nieuwste modellen, en ontdek de Ducati van uw dromen.

Nu rijden, straks betalen

Als je bij ons de motor van je dromen vindt, kun je meteen gebruikmaken van het handige betaalgemak van NUMotorijden.nl. Wil je weten wat de mogelijkheden op het vlak van een financiering, lenen, financial lease of flexibele betaling zijn? We leggen je als officiële tussenpersoon graag de voor- en nadelen uit, speciaal toegespitst op jouw persoonlijke situatie. Klik op meer info om direct een offerte aan te vragen.

Technische specificaties