Superbike

Ducati 959 Panigale

Elke supersportmotor streeft naar de juiste balans tussen prestaties en beheersbaarheid – en die delicate balans is waarin de 959 Panigale uitblinkt. Een bijzonder uitgebalanceerd geheel, met een uiterlijk dat hem onmiddellijk herkenbaar maakt als lid van de Ducati Superbike-familie. Een lichtgewicht, hoogvermogende machine die klaar is om je sensatie te bieden, dankzij het 955 cc metende Superquadro-motorblok en het exclusieve monocoque-frame dat de Panigale-serie onderscheidt van alle concurrenten, en garant staat voor een laag gewicht, slanke bouw en grote stuurprecisie. Hoogwaardige componenten als het Brembo Monobloc-remsysteem met Bosch-ABS, een slipper clutch, de Showa BPF-voorvork en volledig instelbare Sachs-achterschokdemper, de verschillende Riding Modes en Ducati Quick Shift geven daarbij maximale controle en veiligheid.

Maandelijks €207,- Prijs €19.690,-

1 Transmissie

De 959 Panigale heeft een geavanceerde zesversnellingsbak met tandwielen met een grote diameter, wat de kracht op de tanden vermindert en de duurzaamheid vergroot. De krukas en versnellingsbak worden verbonden door een hydraulisch bediende natte multiplaatkoppeling met een slipper-werking, waarmee het motorremkoppel wordt begrensd om het blokkeren en stuiteren van het achterwiel tijdens agressiefterugschakelen tegen te gaan.

  • Ducati Red
Ducati 959 Panigale

Motorblok

Opbouw

Het motorblok is ontworpen als een structureel element van het frame. Een daadwerkelijk dragend deel, en niet slechts meedragend ter vergroting van de stijfheid. Daarom is de opbouw van het V-twin-blok volledig herzien om de best mogelijke constructie te realiseren qua stijfheid, vorm, gewichtsverdeling en sterkte.De cilinders, die in een hoek van 90° ten opzichte van elkaar staan, zijn zo op het carter gemonteerd dat de liggende cilinder een hoek van 21° maakt met de horizontaal. Hiermee kan het blok verder naar voren om de gewichtsverdeling te optimaliseren en tegelijk plaatst dit de montagepunten op de cilinderkoppen in de juiste positie voor de bevestiging aan het monocoque-frame.

Rijwielgedeelte

Monocoque-techniek

Het frame van de 959 Panigale volgt het innovatieve Monoscocca-concept: meerdere componenten zijn geïntegreerd in een enkel, compact en lichtgewicht element. Deze sterke monocoque-constructie van gegoten aluminium gebruikt het Superquadro-blok als een structureel, dragend onderdeel om samen het frame te vormen. De aluminium monocoque is daarmee de lichtgewicht kern van de totale motor. De achterzijde van de monocoque is rechtstreeks aan de cilinderkoppen bevestigd, de voorzijde bevat het balhoofd. De monocoque fungeert bovendien niet alleen als frame, maar ook als luchtfilterkast, met daarin het luchtfilter, de gasklephuizen en het brandstofsysteem met de injectoren. De onderzijde van de stalen tank fungeert als luchtfilterdeksel.

Uitrusting

ABS 9MP

Het Bosch 9MP-ABS – dat standaard op de 959 Panigale zit – is de nieuwste generatie tweekanaals-ABS. Het gaat ook het omhoogkomen van het achterwiel tegen (afhankelijk van instelling), waardoor niet alleen een kortere remweg wordt behaald, maar ook maximale stabiliteit tijdens voluit remmen. Het systeem is afgestemd op een sportieve rijstijl en heeft drie ingrijpniveaus, elk verbonden met een Riding Mode. In Race Mode werkt het ABS alleen op het voorwiel, zodat je zelf de achterrem kunt gebruiken voor gevorderde remtechnieken op het circuit.

Technische specificaties

Bent u benieuwd naar de technische specificaties? Klik hieronder om deze te bekijken.

Ontdek de ducati motoren

Bij Ducati Zaltbommel kunt u terecht voor de gehele Ducati collectie. Bekijk hieronder de nieuwste modellen, en ontdek de Ducati van uw dromen.

Touring Pack

Ideaal voor lange ritten en mooie reizen op straat. Geniet onderweg extra van de 959 Panigale dankzij een selectie accessoires die meer comfort, gemak en gemoedsrust geven. Het pakket bevat een beschermende radiateurgrille, een anti-diefstalsysteem, een comfortzadel (voor) en een zachte tanktas.

Sport Pack

Laat elk detail tellen en monteer deze selectie van accessoires uit de racerij: speciale, ultralichte componenten die ook het gestroomlijnde uiterlijk nog eens accentueren. Het pakket bestaat uit carbonfiber kappen voor het contactslot en de achterschokdemper, een carbonfiber voortandwieldeksel, carbonfiber hielbeschermers voor de rijdervoetsteunen, een aluminium tankdop, een nummerplaathouder van carbonfiber en aluminium, een carbonfiber tankpad en zwarte stuureind-gewichten.

Transformeer en specialiseer

Zowel voor de straat als het circuit kan de 959 Panigale verder worden gespecialiseerd naar persoonlijke eisen, dankzij twee exclusieve paketten met daarin een reeks hoogwaardige accessoires. Maak van de 959 Panigale een echte racer met specifieke high-tech componenten, of kies voor voorzieningen die hem fijner maken op lange afstanden. Sport en Touring: kies één of beide pakketten en transformeer de Panigale in je ideale machine.

Nu rijden, straks betalen

Als je bij ons de motor van je dromen vindt, kun je meteen gebruikmaken van het handige betaalgemak van NUMotorijden.nl. Wil je weten wat de mogelijkheden op het vlak van een financiering, lenen, financial lease of flexibele betaling zijn? We leggen je als officiële tussenpersoon graag de voor- en nadelen uit, speciaal toegespitst op jouw persoonlijke situatie. Klik op meer info om direct een offerte aan te vragen.

Technische specificaties