Superbike

Ducati 1299 Panigale R Final Edition

De Panigale R is in de ware zin des woords gemaakt om te racen en brengt absolute sensatie naar het circuit. Met een cilinderinhoud van 1.198 cc om aan de reglementen van het WK Superbike te voldoen, maar net als de 1299 Panigale een topvermogen van liefst 205 pk. Een zeer levendige 205 pk, met een directe reactie op een draai aan het gas, dankzij de ultralichte bewegende delen in het motorblok. De circuitgerichte geometrie en de racevering zorgen voor snelle, strakke stuureigenschappen met veel feedback. De elektronica is afgestemd op maximale prestaties. De lichte lithium-ion-accu en het titanium Ducati Performance by Akrapovic-uitlaatsysteem zorgen voor een verdere gewichtsbesparing van de toch al lichte Panigale, resulterend in een verbluffende 162 kilo pure racetechniek.

Maandelijks €463,- Prijs €45.190,-

1 Banden

De Panigale R staat net als de 1299-modellen standaard op de Pirelli Diablo Rosso Corsa SP, de straatversie van de band die gebruikt wordt in het FIM Superstock 1000-kampioenschap. De maten zijn 120/70 ZR17 en 200/55 ZR17. De brede maat van de achterband in combinatie met een relatief hoge doorsnede geeft een groot contactvlak in bochten; nodig om het enorme vermogen van de Superquadro effectief aan de grond te kunnen brengen.

  • Final Edition Livery
Ducati 1299 Panigale R Final Edition

Uw unieke Ducati

Mooi is die al, maar u kunt hem nu ook helemaal eigen maken! Creëer de Ducati van uw dromen en pas hem aan naar uw smaak en rijgedrag.
1. Ga naar de configurator
2. Stel uw ideale ducati samen
3. Zoek ons op tussen de dealers en stuur hem op

Concept

Eén enkel doel

De Panigale R heeft één doel: de baas zijn op het circuit. Elk aspect van deze machine is daarop gericht, zonder compromissen. Voor echte enthousiasten die de meest pure race-ervaring op het circuit zoeken, is de Panigale R het perfecte wapen.

Motorblok

Lichtgewicht raceblok

De Panigale R heeft een ongelooflijk 1.198cc-Superquadro-blok, met de meest geavanceerde technieken uit de racerij. Een zeer precies gebalanceerde lichtgewicht krukas, Superbike-zuigers met twee zuigerveren in plaats van drie, titanium drijfstangen en kleppen plus een extreem nokkenprofiel: bij elkaar resulteert het in een topvermogen van maar liefst 205 pk bij een sensationele 11.500 toeren, met een directe gasrespons en zeer gretig klimmen in toeren. De Panigale R is gehomologeerd voor gebruik als de basis voor de racemotoren in het WK Superbike; de Superquadro in de Panigale R komt het dichtst bij een echt raceblok van alles wat er op de markt is. En het is bijna onvoorstelbaar, maar de onderhoudsintervallen en de garantie zijn hetzelfde als bij de andere Panigales.

Rijwielgedeelte

Monocoque-techniek

Het Monoscocca-frame vormt de ruggengraat van de Panigale – compact, stijf, lichtgewicht en multifunctioneel. De achterzijde van de gegoten aluminium monocoque is rechtstreeks aan de cilinderkoppen van het Superquadro-blok bevestigd, de voorzijde bevat het balhoofd met lagers. De monocoque fungeert niet alleen als frame, maar ook als luchtfilterkast en draagt daardoor in belangrijke mate bij aan de compacte bouw en het lage gewicht van de Panigale. In de aluminium box zit het luchtfilter, de gasklephuizen en het brandstofsysteem met de injectoren. De onderzijde van de stalen tank fungeert als luchtfilterdeksel. Deze multifunctionele en compacte constructie is uniek en een echte stap voorwaarts ten opzichte van de traditionele manier van motorfietsen bouwen.

Uitrusting

Gehomologeerde titanium Akrapovic-uitlaat

De gehomologeerde Akrapovic-uitlaat - met zowel de bochten als de dempers geheel van titanium – is al even mooi als functioneel. Dit uitlaatsysteem laat de Superquadro-V-twin van de R maximaal ademhalen en dus maximaal vermogen leveren. Het is ook nog eens uiterst fraai gemaakt en weegt veel minder dan een conventioneel roestvrijstalen systeem.

Technische specificaties

Bent u benieuwd naar de technische specificaties? Klik hieronder om deze te bekijken.

Ontdek de ducati motoren

Bij Ducati Zaltbommel kunt u terecht voor de gehele Ducati collectie. Bekijk hieronder de nieuwste modellen, en ontdek de Ducati van uw dromen.

Transformeer en specialiseer

Zowel voor de straat als het circuit kan de Panigale verder worden gespecialiseerd naar persoonlijke eisen, dankzij twee exclusieve pakketten met daarin een reeks hoogwaardige accessoires. Maak van je superbike nog meer een echte racer met specifieke high-tech componenten, of kies voor voorzieningen die hem fijner maken op lange afstanden. Sport en Touring: kies één of beide pakketten en transformeer de Panigale in je ideale machine.

Sport Pack

Laat elk detail tellen en monteer deze selectie van accessoires uit de racerij: speciale, ultralichte componenten die ook het gestroomlijnde uiterlijk nog eens accentueren. Het pakket bestaat uit een carbonfiber kap voor de achterschokdemper, een carbonfiber voortandwieldeksel, een aluminium tankdop, een nummerplaathouder van carbonfiber en aluminium, een carbonfiber tankpad en zwarte stuureind-gewichten.

Touring Pack

Voor lange ritten op straat, waarheen ze ook leiden. Profiteer onderweg van een selectie accessoires die meer comfort, gemak en gemoedsrust geven. Het pakket bevat een beschermende radiateurgrille, een anti-diefstalsysteem, een comfortzadel (voor) en een zachte tanktas.

Nu rijden, straks betalen

Als je bij ons de motor van je dromen vindt, kun je meteen gebruikmaken van het handige betaalgemak van NUMotorijden.nl. Wil je weten wat de mogelijkheden op het vlak van een financiering, lenen, financial lease of flexibele betaling zijn? We leggen je als officiële tussenpersoon graag de voor- en nadelen uit, speciaal toegespitst op jouw persoonlijke situatie. Klik op meer info om direct een offerte aan te vragen.

Technische specificaties