Panigale

Ducati Panigale V2 Ready2Race

Ducati Zaltbommel heeft haar jarenlange ervaring in de racerij ingezet en een uniek 'Ready to Race' arrangement samengesteld. Bestaande uit volledig geprepareerde Ducati Panigale V2 , essentiële race-componenten en ondersteunende diensten. Klaar voor het circuit.

Op voorraad in de showroom
Prijs €18.950,-

1 KRACHTBRON

Ducati Superquadro V2
- 8 desmodromisch bediende kleppen
- vloeistofkoeling
- elliptische gasklephuizen
- ride-by-wire

- 955 cc
- 114 kW (155 pk) @ 10.750 tpm
- 104 Nm @ 9.000 tpm

  • Ready2Race livery
Ducati Panigale V2  Ready2Race

CONCEPT

Concept

Je bent verslingerd aan motorrijden, volgt wegmotorrace kampioenschappen op de voet en voelt je verbonden met topcoureurs van wereldklasse. Je bent altijd op zoek om grenzen te verleggen, wil jezelf op een verantwoorde manier meten met gelijkgestemden en samen een gepassioneerde hobby uitoefenen.

Je overweegt met een geschikte motorfiets van een befaamd merk (weer) mee te doen aan circuitdagen en races op je eigen niveau. Je hecht waarde aan het verhogen van de passieve veiligheid door goede preparatie van het materiaal en het verbeteren van je rijvaardigheden. Tegelijkertijd kan je wel wat tijd en ervaring van een doorgewinterde expert gebruiken, om dit allemaal grondig uit te zoeken en perfect te regelen.

Ducati Zaltbommel heeft dé oplossing om op korte termijn onbezorgd van het circuit te kunnen genieten. De enige Ducati Flagship Store in Nederland heeft met haar partners een uniek en toegankelijk arrangement samengesteld bestaande uit een volledig geprepareerde motorfiets, essentiële race-componenten en ondersteunende diensten.

Krachtbron

Motorblok

De 955 cm3 tweecilinder Superquadro-motor is een modern staaltje techniek dat voldoet aan de Euro 5-normen. In vergelijking met de motor van de 959 Panigale levert hij nog eens 5 pk en 2 Nm meer koppel. Met een maximaal vermogen van 155 pk bij 10.750 tpm en een koppel van 104 Nm bij 9.000 tpm, presteert deze tweecilindermotor soepel en plezierig op de weg terwijl hij krachtig - maar altijd onder controle - blijft op het circuit.

Prestatieverbetering komt grotendeels door de nieuwe injectoren (twee per cilinder, één boven en één onder de vlinder) en de nieuwe inlaatkanalen die, met gelijkblijvende instroomsnelheden, minder druk verliezen dan hun voorgangers, waardoor de brandstofinname effectief wordt gestimuleerd.

De afmetingen van het ovale gasklephuis zijn ongewijzigd met een equivalente diameter van 62 mm. De gasklephuizen worden onafhankelijk van elkaar bestuurd via een volledig Ride by Wire-systeem.

De motor is integraal onderdeel van het frame. De cilinders staan ​​90° uit elkaar en zijn achterwaarts rond de krukas geplaatst, wat resulteert in een hoek van 21° tussen de voorste cilinder en het horizontale vlak. De twee cilinderkoppen en aluminium bovenkappen hebben een geribbeld ontwerp om mechanisch geluid te verminderen. De carters zijn vacuümgegoten met Vacural®-technologie om gewichtsbesparing te optimaliseren en een consistente wanddikte en verhoogde sterkte te garanderen. Carterdeksel, koppelingsdeksel en carter zijn allemaal gemaakt van gegoten aluminium.

De Superquadro-motor gebruikt koperen bussen voor de krukas, gesmeerd met olie onder druk via kanalen in de krukas. Dit zorgt voor een efficiënte smering en een snelle olierecuperatie dankzij een lobbenpomp die - zoals bij MotoGP-racemotoren - de druk in het drijfstanghuis verlaagt. Aangedreven door een as, op zijn beurt aangedreven door een tandwieltrein, houdt de pomp de zone onder de zuigers in een gecontroleerde, constante lage druktoestand, waardoor de weerstand wordt verminderd die wordt ondervonden door de rotatie van de drijfstang bij hoge motortoerentallen en zorgt voor een efficiënte oliecirculatie bij alle motortoerentallen.

De compressieverhouding is 12,5: 1. De inhoud van 955 cm3 wordt verkregen met een slag van 60,8 mm en een boring van 100 mm, metingen die een goede handling en vloeiende vermogensafgifte perfect combineren. Een boring van 100 mm zorgt voor grote klepdiameters: 41,8 mm voor de inlaat en 34 mm voor de uitlaat. De kleppen worden bestuurd door een Desmodromic-systeem met race-afgeleide tuimelaars, 'super afgewerkt' met een speciale DLC (Diamond-Like Carbon) bekleding voor verminderde wrijving en verhoogde vermoeidheidssterkte.

De transmissie heeft een zesversnellingsbak met het Ducati Quick Shift up / down EVO 2-systeem en een oliebadkoppeling. Deze laatste heeft een progressief servomechanisme dat de wrijvingsplaten comprimeert wanneer hij wordt aangedreven door de motor met als gek oog een uiterst soepel bedienbare koppelingshendel.

Chassis

Chassis

Het chassis van de Panigale V2 is gebaseerd op het monocoque frame en is uitgevoerd in een elegant en sportief design, geïnspireerd op dat van de Panigale V4. Het motorblok is integraal onderdeel van het frame.

De stroomlijnkuip heeft grote en strakke oppervlakken die de mechanische onderdelen omringen, waardoor het kleine formaat van de Superquadro tweecilinder wordt versterkt en een visueel compacte motorfiets ontstaat. De kuip heeft een 'dubbellaagse' configuratie: een hoofdlaag die zich naar boven uitstrekt en overgaat in de tank via twee stevige stutten, en een secundaire laag die ook dienst doet als ontluchter. De onderkant van de stroomlijnkap gaat visueel over in de uitlaatdemper onder de motor.

De achterkant is opgebouwd uit een stalen Trellis-subframe bekleed met kunststof deksels die van de verticale cilinder naar het staartstuk lopen, met een gevleugeld, spoilerachtig ontwerp. Het staartstuk bevat het full-led-achterlicht, ook vleugelvormig en bestaat uit twee verschillende delen, volgens de Ducati-sportfietstraditie.

Uitrusting

Riding Mode

Met de keuze van een Riding Mode wordt, afhankelijk van de voorgenomen rijstijl, de voorinstellingen (presets) geactiveerd van de geïnstalleerde systemen (DTC, ABS, DWC, DSC, EBC, DQS). Een Riding Mode kan worden gepersonaliseerd door de instelling van elke functie naar wens aan te passen en op te slaan.

Per Riding Mode is er de keuze uit diverse weergave modi. Elke modus geeft een unieke weergave van de informatie op het instrumentenpaneel.

Hoewel het ook met rijdende motor mogelijk is, wordt dringend geadviseerd de Riding Mode of individuele instellingen uitsluitend te wijzigen op een stilstaande motorfiets.

Race-mode
Geschikt om te kunnen genieten van topprestaties op een circuit met veel grip. Het geeft de rijder 155 pk, met directe Ride by Wire gasrespons. Assistentie systemen staan op een laag interventieniveau, zonder de veiligheid in gevaar te brengen en de rijder maximale zelfcontrole te geven.

Sport-mode
Door Sport te selecteren krijgt de rijder 155 pk, met directe sportieve Ride by Wire-gasrespons. Assistentie systemen zijn ingesteld om rijders een goede reactie op droge wegen te geven. De achterwielliftdetectie tijdens het remmen is ingeschakeld en de ABS Cornering EVO-functie is ingesteld om de prestaties in bochten te maximaliseren.

Street - mode
De straatmodus wordt aanbevolen bij het rijden op oppervlakken met een slechte grip. Net als bij de Sport RM biedt deze modus rijders 155 pk en progressieve Ride by Wire-gasrespons. Elektronische bedieningsinstellingen ondersteunen grip en stabiliteit om de veiligheid te maximaliseren

Systemen

Assistentie- en veiligheidssystemen

Ducati ontwikkelt voortdurend, al dan niet met partners, hoogwaardige en complexe assistentie- en veiligheidssystemen die zowel op de openbare weg als op het racecircuit kunnen worden gebruikt. Deze systemen zijn ondersteunend in het besturen en beheersen van de motorfiets en maken het rijden daarmee eenvoudiger, comfortabeler en vooral veiliger.

Hoewel uiterst effectief en betrouwbaar, hebben assistentie-systemen slechts een preventieve werking en mogen nooit de illusie opwekken dat de grenzen van natuurkundige wetten, gedrags- en verkeersregels, verruimd of genegeerd kunnen worden.

Technische specificaties

Bent u benieuwd naar de technische specificaties? Klik hieronder om deze te bekijken.

Technische specificaties

All Ready

De Panigale V2 Ready2Race is een unieke, door Ducati Zaltbommel samengestelde startklare racer.

In de Ducati Configurator is deze motorfiets niet aan te passen.