Nieuw Superbike

Ducati Panigale V4

De 2020-versie van de Panigale V4 verhoogt de prestaties nog verder en tilt het circuitrijden naar een hoger niveau voor zowel amateurs als profs. Een reeks verfijningen zorgt voor een gemakkelijker, gebruiksvriendelijker en minder vermoeiend rijgedrag. Het Aero Pack biedt een betere bescherming van de luchtstroom en verbetert de algehele stabiliteit van het voertuig, wat het vertrouwen vergroot. Het voorframe heeft een verbeterde stijfheid om een beter 'gevoel' te geven bij extreme hellingshoeken.

Motor is op voorraad in onze showroom
Maandelijks €278,- Prijs €26.990,-

Uw unieke Ducati

Mooi is die al, maar u kunt hem nu ook helemaal eigen maken! Creëer de Ducati van uw dromen en pas hem aan naar uw smaak en rijgedrag.
1. Ga naar de configurator
2. Stel uw ideale ducati samen
3. Zoek ons op tussen de dealers en stuur hem op

CONCEPT

Race DNA

De Panigale V4 familie is de logische opvolger van de iconische generatie Panigale V-Twins, die jarenlang aan de bovenkant van het Ducati superbike-gamma hebben gestaan.

De V4 is een volledig nieuw ontwerp, ontwikkeld in nauwe samenwerking met technici en (test)rijders van de raceafdeling Ducati Corse. Gebaseerd op knowhow, technologie en ervaring uit die wereld.

De filosofie van het Panigale V4 ontwikkelteam heeft daarom grote gelijkenis met de aanpak van Ducati bij de totstandkoming van een fabrieksracer: compromisloze integratie van motorblok, chassis en rijder. 

Nog nooit eerder was er een productie motorfiets op de markt die zo dicht bij het MotoGP prototype in de buurt komt. Pure race DNA. Een garantie voor uitmuntende resultaten op het circuit en meer dan indrukwekkende rijprestaties op de weg.

KRACHTBRON

Desmosedici Stradale

De Desmosedici Stradale is ontworpen rond de kern van de succesvolle V4 MotoGP-motor. Met dezelfde afmetingen en geometrie als het Desmosedici GP motorblok biedt de Desmosedici Stradale een uitstekende vermogensdynamiek over het gehele toerentalbereik.

Met deze hoogtoerige motor bereikt het 'Desmo'-systeem een ​​mate van verfijning, lichtheid en compactheid die nog nooit eerder op een straatlegale Ducati is toegepast.

Daarmee levert de Desmosedici Stradale-motor voor het straat-sportsegment een uniek, uiterst krachtig en soepel 90° V-4 cilinder motorblok met 1.103 cm3 inhoud.

CHASSIS

Front Frame

Het Desmosedici Stradale motorblok maakt integraal onderdeel uit van het chassis van de Panigale V4. Dit concept komt rechtsreeks uit de MotoGP en was noodzakelijk voor de gewenste sterkte en stijfheid van de motorfiets, gecombineerd met een laag totaalgewicht en compacte bouw. Twee aluminium gietdelen vormen het z.g. ’Front Frame’, van slechts 4 kg, dat zijdelings langs het motorblok loopt en aan de voorkant ruimte geeft aan de luchtinlaten. Een magnesium voorframe draagt alle noodzakelijke componenten van o.a. voorkuip en dashboard. Aan de achterzijde van het motorblok is een tweedelig lichtmetaal legering subframe gemonteerd voor de zitplaats en plaatsing van diverse componenten. De enkelvoudige swingarm van gegoten aluminium is direct aan het motorblok bevestigd evenals het lichtmetalen verbindingselement van de achtervering. De tank is qua vormgeving en grip-mogelijkheden geoptimaliseerd voor circuitgebruik en loopt gedeeltelijk onder het zadel door.

SYSTEMEN

Assistentie- en veiligheidssystemen

Ducati ontwikkelt voortdurend, al dan niet met partners, hoogwaardige en complexe assistentie- en veiligheidssystemen die zowel op de openbare weg als op het racecircuit kunnen worden gebruikt. Deze systemen zijn ondersteunend in het besturen en beheersen van de motorfiets en maken het rijden daarmee eenvoudiger, comfortabeler en vooral veiliger.

Hoewel uiterst effectief en betrouwbaar, hebben assistentie-systemen slechts een preventieve werking en mogen nooit de illusie opwekken dat de grenzen van natuurkundige wetten, gedrags- en verkeersregels, verruimd of genegeerd kunnen worden.

UITRUSTING

TFT dashboard

Het dashboard van de Panigale V4 bestaat uit een hoog resolutie (800 x 480 pixel) TFT-kleurenscherm met een 5 inch beelddiagonaal. Er zijn twee lay-outs oproepbaar:
“Track”. Het accent ligt op rondetijdindicatie en motortoerentallen met betrekking tot rijden op het circuit;
“Road”. Deze layout toont informatie die typisch is voor rijden op de openbare weg en met betrekking tot het eventueel aanwezige Ducati Multimedia System.

Altijd aan de rechterkant staat prominent de ronde toerenteller. De Desmosedici Stradale toeren worden weergegeven in het bereik van 1.000 tot 15.000 rpm via een naald. De naaldbeweging wordt benadrukt door een lichtspoor dat fungeert als een schakel-indicator (shift-light). De schakel-indicator verandert van wit in oranje tot rood, wanneer het maximale toerengebied nadert. Om een vertrouwd overzicht te behouden, veranderen de indicaties van de topsnelheid, geselecteerde rijmodus en geselecteerde versnelling niet van positie, wanneer de lay-out wordt gewijzigd. In de rechter benedenhoek staan de parameters van de veiligheids- en ondersteunende systemen zoals DTC, DWC, EBC en DSC. Uiteraard is op eenvoudige wijze reguliere informatie op te roepen zoals: totale kilometers, Trip 1, Trip 2, brandstofverbruik, gemiddeld brandstofverbruik, Trip Fuel, Triptijd, gemiddelde snelheid en luchttemperatuur. Verder reageert het automatisch op de lichtomstandigheden (dag- en nachtweergave).

Technische specificaties

Bent u benieuwd naar de technische specificaties? Klik hieronder om deze te bekijken.

Ontdek de ducati motoren

Bij Ducati Zaltbommel kunt u terecht voor de gehele Ducati collectie. Bekijk hieronder de nieuwste modellen, en ontdek de Ducati van uw dromen.

Nu rijden, straks betalen

Als je bij ons de motor van je dromen vindt, kun je meteen gebruikmaken van het handige betaalgemak van NUMotorijden.nl. Wil je weten wat de mogelijkheden op het vlak van een financiering, lenen, financial lease of flexibele betaling zijn? We leggen je als officiële tussenpersoon graag de voor- en nadelen uit, speciaal toegespitst op jouw persoonlijke situatie. Klik op meer info om direct een offerte aan te vragen.

Technische specificaties