Superbike

Ducati Panigale V4 R

De Panigale V4 R belichaamt de maximale expressie van de Ducati waarden: stijl, verfijning, prestaties. Met 998 cc is de Panigale V4 R een straatlegale WorldSBK racemotor.

Op voorraad in de showroom
Prijs €45.190,- Maandelijks €635,-

Uw unieke Ducati

Mooi is die al, maar u kunt hem nu ook helemaal eigen maken! Creëer de Ducati van uw dromen en pas hem aan naar uw smaak en rijgedrag.
1. Ga naar de configurator
2. Stel uw ideale ducati samen
3. Zoek ons op tussen de dealers en stuur hem op

CONCEPT

WSBK

De Panigale V4 R is een straatlegale racefiets uit de WSBK-categorie.

Dit model met beperkte oplage vormt de homologatie van het technische platform van de officiële Ducati Superbikes voor raceseizoen 2019.

KRACHTBRON

Desmosedici Stradale R

Deze motorfiets wordt aangedreven door het 998 cm3 metende, 90°, V-4 cilinder, Desmosedici Stradale motorblok.

998 cm3 is volgende de WSBK reglementen de maximale cilinderinhoud voor 4 cilinder motorfietsen.

Deze hoogtoerige krachtbron is direct afgeleid van de succesvolle V4 Ducati fabrieksracers in de MotoGP. De basisconfiguratie heeft dezelfde geometrie en afmetingen als dit cilinderblok: 90° V4, 42° achterwaarts gekanteld. De cilinders hebben een boring van 81 mm, het maximum volgens de 4 cilinders reglementen van MotoGP en WSBK. Hierdoor heeft het motorblok een optimale brandstofmengsel- en uitlaatgas-dynamiek, is het uiterst compact en integreert daardoor perfect qua afmetingen en gewichtscentralisatie in het rijwielgedeelte.

De Desmosedici Stradale R is een responsievere motor die het mogelijk maakt om het rode gebied van de toerenteller te bereiken bij 16.000 tpm (16.500 tpm in de zesde versnelling) voor een betere sprint.

Dit resulteert in 221 pk (162 kW) die onmiddellijk reageren op de gashendel input, geleverd bij 15.250 tpm (waarden die verwijzen naar de EU-typegoedkeuring), 2.250 extra tpm ten opzichte van de V4 van 1.103 cc.

Indrukwekkende cijfers voor een 998 cc cm motor, die nog verbazingwekkender worden door het plaatsen van de Ducati Performance full-racing uitlaat van Akrapovič, waardoor het maximale vermogen op 234 pk (174 kW) bij 15.500 tpm

CHASSIS

Frame

Op alle Ducati Panigales wordt het innovatieve ‘Front Frame’ toegepast, dat tezamen met het Desmosedici Stradale motorblok, de kern van het rijwielgedeelte vormt. Dit uit aluminium legering vervaardigde ontwerp is een evolutie van het monocoque-ontwerp, gebaseerd op de ervaringen in de MotoGP.

Door deze constructie worden torsiestijfheid en laterale stijfheid gescheiden waardoor spanningen die ontstaan door oneffenheden in met name bochten, effectief worden geabsorbeerd. Dit levert een superieure wendbaarheid en rijprecisie op en maakt een hogere bochtensnelheid mogelijk.

De stuurgeometrie in termen van balhoofdshoek en naloop zijn respectievelijk 24,5° en 100 mm.

Door de specifieke hoek van de swingarm en daarmee de loop van de ketting, de veerweg-lengte en de zwaartepunt-positie, is de motorfiets na een remactie makkelijk in een bocht te leggen, heeft het een uiterste neutraal bochtgedrag en laat de rijlijn zich in een snelle bocht snel aanpassen. Tevens is de motorfiets ongekend neutraal bij het bocht-uit accelereren.

Het Front Frame is aan beide zijden bevestigd aan de bovenste gedeelte van de voorste cilinderkoppen en aan de achterste cilinderkoppen. Het motorblok fungeert tevens als bevestigingspunt voor de achterwielophanging en is zo het draaipunt voor de enkelzijdige achterbrug.

Het rijwielgedeelte wordt gecompleteerd door het lichte magnesium voorsubframe en het aluminium zadelsubframe.

SYSTEMEN

Assistentie- en veiligheidssystemen

Ducati ontwikkelt voortdurend, al dan niet met partners, hoogwaardige en complexe assistentie- en veiligheidssystemen die zowel op de openbare weg als op het racecircuit kunnen worden gebruikt. Deze systemen zijn ondersteunend in het besturen en beheersen van de motorfiets en maken het rijden daarmee eenvoudiger, comfortabeler en vooral veiliger.

Hoewel uiterst effectief en betrouwbaar, hebben assistentie-systemen slechts een preventieve werking en mogen nooit de illusie opwekken dat de grenzen van natuurkundige wetten, gedrags- en verkeersregels, verruimd of genegeerd kunnen worden.

Technische specificaties

Bent u benieuwd naar de technische specificaties? Klik hieronder om deze te bekijken.

Ontdek de ducati motoren

Bij Ducati Zaltbommel kunt u terecht voor de gehele Ducati collectie. Bekijk hieronder de nieuwste modellen, en ontdek de Ducati van uw dromen.

Nu rijden, straks betalen

Als je bij ons de motor van je dromen vindt, kun je meteen gebruikmaken van het handige betaalgemak van NUMotorijden.nl. Wil je weten wat de mogelijkheden op het vlak van een financiering, lenen, financial lease of flexibele betaling zijn? We leggen je als officiële tussenpersoon graag de voor- en nadelen uit, speciaal toegespitst op jouw persoonlijke situatie. Klik op meer info om direct een offerte aan te vragen.

Technische specificaties