Supersport

Ducati Supersport S

De Supersport S gaat qua uitrusting nog een stap verder dan de SuperSport: nog sportiever, nog stijlvoller en meer technologie, waarmee de sportieve kant van de Supersport volledig tot uiting komt. Standaard op de S-versie zijn: de Ducati Quick Shift up/down, een duozadelkap en vooral de volledig instelbare Öhlins-vering, met een 48mm-voorvork met TiN-gecoate binnenpoten en een achterschokdemper met geïntegreerd gasreservoir.

Maandelijks €185,- Prijs €17.490,-

1 937cc-Testastretta 11°

Het hart van elke Ducati is de onmiskenbare 90°-V-twin met desmodromische klepbediening. Het 937 cc metende Ducati Testastretta 11°-blok levert 110 pk bij 9.000 toeren en een maximumkoppel van 96,7 Nm bij 6.500 toeren – terwijl 80 procent daarvan al bij 3.000 toeren beschikbaar is. Een geraffineerd motormanagement zorgt voor een afgifte zonder dips en een directe, goed controleerbare respons. En bij dat alles zijn er altijd die typische Ducati-krachtpulsen en het bijbehorende uitlaatgeluid.

  • Ducati Red
Ducati Supersport S

Uw unieke Ducati

Mooi is die al, maar u kunt hem nu ook helemaal eigen maken! Creëer de Ducati van uw dromen en pas hem aan naar uw smaak en rijgedrag.
1. Ga naar de configurator
2. Stel uw ideale ducati samen
3. Zoek ons op tussen de dealers en stuur hem op

CONCEPT

Een nieuw sportconcept

De SuperSport S heeft precies de juiste balans tussen sport en comfort om zowel sensatie als ontspannen rijplezier te geven. Met zijn 110 pk, 210 kilo en het krachtige koppel van het Testastretta 11°-blok is dit de sportieve straatmotor waar iedereen zich op thuis voelt: mooi, spannend en veelzijdig. Hij is altijd in z’n element, of dat nou is op de snelweg of in stadsverkeer. De Supersport ontlokt iedereen zijn sportieve instinct. Overal en altijd, in echte Ducati-stijl.

De Supersport neemt zijn sportieve energie overal mee naartoe. Van lange weekendtrips tot de mooie wegen in je eigen omgeving: welke route je ook kiest, je zult hem in een nieuw licht gaan zien.

DESIGN

Sportieve elegantie

De lijnen van de Supersport hebben dynamische vormen, zichtbaar compact en licht. De vormgeving is sportief en elegant en heeft typische elementen van Ducati-sportmotoren, zoals de eenzijdige achtervork, de gewelfde tank en de compacte zijdelings geplaatste uitlaatdemper met boven elkaar liggende mondingen. De compacte einddempers laten het achterwiel met zijn Y-vormige spaken geheel vrij in het zicht.

VEELZIJDIGHEID

Altijd op z’n plek, in en buiten de stad

Lichtvoetig in de stad, comfortabel op de snelweg en resoluut in scherpe bochten op buitenwegen: de Supersport combineert comfort met veelzijdigheid - zonder ooit zijn sportieve karakter te verloochenen.

CONTROLE

Alles in de hand

De Supersport S vormt de perfecte balans tussen sport en comfort, voor zowel sensatie als ontspannen rijplezier. Zijn stuureigenschappen, de actieve veiligheidssystemen en de lange onderhoudsintervallen maken het de perfecte motor voor wie de sensatie van een sportmotor wilt zonder in te leveren op comfort en veelzijdigheid.

SPORTIEF PLEZIER

Alleen de leuke kanten van een sportmotor

De nieuwe Supersport S staat voor Ducati-waarden en introduceert een nieuwe manier van sportief rijden, toegankelijk voor iedereen die de sensatie van een sportmotor wilt ervaren. Dat rijplezier is des te groter dankzij de comfortabele zitpositie en geavanceerde technische details zoals de standaard aanwezige Ducati Quick Shift.

ERGONOMIE

Zitpositie

De ergonomische driehoek zadel-stuur-voetsteunen van de Supersport S combineert de mogelijkheid van een sportieve rijstijl met een meer ontspannen zithouding voor in het dagelijks verkeer en lange ritten. De zithoogte is met 810 millimeter laag genoeg om gemakkelijk met je voeten aan de grond te komen, het halfhoge stuur zorgt ervoor dat je niet teveel op je polsen leunt en de positie van de voetsteunen is laag genoeg om je knieën niet te scherp te buigen. Als accessoire zijn nog verschillende zadels leverbaar om de zithoogte naar je voorkeur aan te passen. De ruit is 50 millimeter verstelbaar in hoogte om onder uiteenlopende omstandigheden en voor verschillende posturen de optimale mate van windbescherming te creëren.

RIJWIELGEDEELTE EN REMMEN

Frame

Het motorblok is bij de Supersport-modellen een dragend onderdeel van het frame. Deze constructie heeft zowel esthetische als functionele voordelen. Het lichte en compacte vakwerkframe met het dragende V-twin-blok geeft de Supersport S een slank, dynamisch uiterlijk en beperkt het drooggewicht tot slechts 184 kilo c.q. een rijklaargewicht van 210 kilo. De maten van wielbasis, balhoofdhoek en naloop maken de motor snel sturend, maar ook stabiel wanneer je in de bocht ligt.

MOTORBLOK

937cc-Testastretta 11°

Het kloppend hart van de Supersport S is de vloeistofgekoelde 937cc-Testastretta 11°, zoals elke Ducati een 90°-V-twin met desmodromische klepbediening. Dankzij de kleine klepoverlap van 11° heeft dit blok een soepele loop en een laag benzineverbruik. Het maximale vermogen is 110 pk bij 9.000 toeren en het maximumkoppel bedraagt 97 Nm bij 6.500 toeren, waaruit het sterke middengebied blijkt. Het 937cc-blok is speciaal voor gebruik in de Supersport aangepast met nieuwe carterhelften, nieuwe koppen met andere koelvloeistofkanalen en een dynamodeksel met een specifieke vorm voor montage van de nieuwe versnellingsbaksensor. Injectie en ontsteking zijn ook nieuw ontwikkeld voor dit motorblok. Het blok heeft vier kleppen per cilinder, een secundair luchtsysteem, een compressieverhouding van 12,6 : 1 en een boring en slag van 94 x 67,5 mm. Een van de prettige kenmerken van deze Ducati-twin is de lange onderhoudsinterval van 15.000 kilometer (of 12 maanden), terwijl controle van de klepspeling slechts eens in de 30.000 kilometer nodig is. Daarmee zet hij de maatstaf in dit segment.

ELEKTRONICA

Bosch-ABS

Het Bosch ABS is van het type 9MP met een geïntegreerde druksensor. Het ABS kan in drie ingrijpniveaus worden ingesteld of geheel uitgeschakeld. De drie ingrijpniveaus kunnen aan de Riding Modes worden gekoppeld. Niveau 1 wordt aangeraden voor goed stroef wegdek; het heeft een circuitafstelling en grijpt alleen in op het voorwiel. In de andere niveaus werkt het ABS op beide wielen, voor effectief remmen op minder goede wegdekken, met onderdrukking van een omhoogkomend achterwiel.

BELEVING

Sensatie begint al om de hoek

Urban, Sport en Touring: drie Riding Modes en net zoveel werelden om te ontdekken. De Supersport S maakt elke rij-ervaring intenser, brengt de schoonheid en energie van elke rit naar voren. Het is rijden met gevoel – een Ducati-gevoel.

Technische specificaties

Bent u benieuwd naar de technische specificaties? Klik hieronder om deze te bekijken.

Ontdek de ducati motoren

Bij Ducati Zaltbommel kunt u terecht voor de gehele Ducati collectie. Bekijk hieronder de nieuwste modellen, en ontdek de Ducati van uw dromen.

Nu rijden, straks betalen

Als je bij ons de motor van je dromen vindt, kun je meteen gebruikmaken van het handige betaalgemak van NUMotorijden.nl. Wil je weten wat de mogelijkheden op het vlak van een financiering, lenen, financial lease of flexibele betaling zijn? We leggen je als officiële tussenpersoon graag de voor- en nadelen uit, speciaal toegespitst op jouw persoonlijke situatie. Klik op meer info om direct een offerte aan te vragen.

Technische specificaties