Technomiddag: Veiligheidssystemen op de motorfiets

Geplaatst op 7 maart 2019

Als je het hebt over veiligheid op de motor, denken de meeste motorrijders aan helmen, protectoren of leren pakken. Maar de motorfiets van deze tijd is uitgerust met allerlei systemen die helpen om veilig te kunnen motorrijden. Ducati heeft altijd voorop gelopen op het vlak van veiligheid. Een ABS systeem zagen we voor het eerst op de Ducati ST4 S in 2003. Later werd het systeem toegankelijker en kwamen er ook andere systemen zoals de DTC (Ducati Traction Control) een systeem dat we voor het eerst mochten ontdekken op de Superbike 1098R in 2007.

Bij de huidige generatie Ducati motorfietsen zijn vele modellen standaard uitgerust met het complete Ducati Safety Pack (DSP), Bochten-ABS, Ducati Traction Control (DTC) en de Ducati Wheelie Control (DWC).
Ook op heb gebied van airbags was Ducati vooruitstrevend. In 2014 was Ducati de eerste fabrikant die een model leverde voorzien van een volledig geïntegreerd, geavanceerd veiligheidssysteem dat draadloos in verbinding staat met de Ducati Apparel D|air airbag jassen van Dainese.

Tijdens deze techno middag staan we stil bij de werking en toepasbaarheid van al deze oplossingen.

De middag start om 16:00 uur en we stoppen uiterlijk om 19:30 . Maar je bent eerder al welkom (we zijn om 09: 00 al open). Als je zoveel informatie moet absorberen op een lege maag niet verstandig dus zorgen we voor de inwendige mens.

Meld je aan via de button boven dit bericht. We hebben beperkt plaats.