De Distinguished Gentleman’s Ride, ook voor Ducati rijders!

Geplaatst op 17 oktober 2018

De Distinguished Gentleman’s Ride, ook voor Ducati rijders!

Jaarlijks wordt er eind september een zeer bijzondere motortocht verreden, de Distinguished Gentleman’s Ride. De Distinguished Gentleman Ride is een wereldwijde organisatie die zich inzet voor de strijd tegen prostaatkanker. Inmiddels worden er ritten georganiseerd in meer dan 650 steden verdeeld over 90 landen. Op 30 september 2018 reden wereldwijd ruim 100.000 mensen mee voor het goede doe en haalden samen bijna 6 miljoen op.
In Nederland worden inmiddels al 15 ritten georganiseerd, waarvan twee vanuit de eigen gelederen; Den Bosch is dit jaar voor het eerst georganiseerd door Ronald van Vliet van Ducati Zaltbommel samen met Cécile van Hattem en Eindhoven is in handen van Moto Puro.

Wat is de bedoeling van deze motorrit? Rijders van café-racers, scramblers, mooie klassiekers en andere klassiek ogende motoren worden uitgenodigd mee te doen. Gekleed als echte heren en dames stappen zij op die ene dag per jaar samen op de motor om aandacht te trekken voor de strijd tegen prostaatkanker. Als heren gekleed om ook te laten zien dat de motorrijder als een heer in het verkeer is.
Alle deelnemers moeten zich tevoren aanmelden via de officiële website van de Distinguished Gentleman Ride, www.gentlemansride.com, waar ook gedoneerd wordt. Vervolgens ontvang je de informatie over de rit, het startpunt en de verzameltijd.

In Den Bosch kwamen dit jaar zo’n 50 rijders bij elkaar op Treurenburg bij een gezellig truckerscafé met een grote parkeerplaats waar alle motoren worden opgesteld om allereerst bewonderd te worden. Vanaf 10.30 uur druppelden de motoren binnen, de heren en dames mooi in pak parkeerden hun motor, kopje koffie, zonnetje, koekje, een mooie start van de dag. Iedereen doet met hetzelfde doel mee en dat zorgt voor een bijzondere sfeer.

Om 11.30 een korte briefing door Cécile, eerst even over het goede doel en dank aan de rijders die geld hebben binnen gehaald bij vrienden en bekenden. Vervolgens over de route, wat veiligheidsvoorschriften, regels om je aan te houden als je in een grote groep rijdt en dan om 12 uur van start met z’n allen. Ronald had voor een tiental voorrijders gezorgd die de route al gereden hadden en samen op grote kruispunten voor een goede doorstroom konden zorgen. Na drie kwartier rijden door het polderlandschap rondom Den Bosch (met 30 km/uur aangezien iedereen in herenpak rijdt en niet in het leer…) komt de groep aan bij de Sint Jan in hartje Den Bosch waar de motoren geparkeerd worden op de Parade. Hier blijft de groep een uur, om een kopje koffie te drinken, maar ook om aandacht te vragen voor het geode doel. Al snel komen er mensen kijken en vertellen de deelnemers waarom ze daar zijn met z’n allen. De motoren worden bewonderd, een mooi schouwspel met de prachtige Sint Jan’s kathedraal op de achtergrond.

Na een uur stappen de heren en dames weer op en gaan nog een tocht rijden richting Vught om tenslotte te eindigen bij de Tramkade in Den Bosch waar een gezellig terras wacht, een drankje en een hapje, een DJ die lekkere muziek draait en natuurlijk nog een prijsuitreiking voor de best geklede heer of dame en voor de rijder die het meeste geld heeft binnengehaald. Er blijft dus de hele dag aandacht voor dat goede doel.

De rijders kijken terug op een geslaagde en mooie dag, nemen afscheid en zeggen “tot volgend jaar!”. Dan is het voor ons geslaagd en starten we de plannen voor volgend jaar.
Mocht je dan ook mee willen doen, meld je dan dus aan via de website www.gentlemansride.com en klik naar de stad waar jij deel wilt nemen. Ook als Ducati rijder ben je meer dan welkom….vooral de scramblers en de klassiekers!

 

Voor meer foto’s <klik>