Ducati Zaltbommel aanwezig bij Jubileumeditie Ducati Club Race op het TT circuit in Assen.

Geplaatst op 18 mei 2019

Voor Ducatisti’s is het eindelijk bijna zover! Vanaf vrijdag 24 mei reizen Ducati liefhebbers weer massaal af naar Assen voor de jaarlijkse Ducati Club Race. Het TT circuit vormt, in het weekend van 24-26 mei, het podium voor de 40e editie van het evenement. De Ducati Club Race is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een evenement dat zijn gelijke niet kent in Europa en is een vast onderdeel geworden van de Nederlandse wegracekalender. De naam ‘Ducati Club Race’ doet anders vermoeden, maar het draait dit weekend niet alleen om racen. Het evenement is de samenkomst van de Ducati-familie van Nederland en naast de races zijn er nog veel meer activiteiten bij te wonen. Zo kan er bijvoorbeeld proefgereden worden bij de Ducati-importeur die aanwezig is met de nieuwste modellen.

Op vrijdag 24 mei kunnen de coureurs al vanaf 09:00 uur de baan op voor vrije trainingen en in de loop van de dag zal het rennerskwartier gevuld raken met deelnemers van de races. Rond 14:30 uur kunnen de coureurs een proefstart maken, wat vooral voor rijders die niet al te vaak een wedstrijd rijden belangrijk is om te doen. Op vrijdag begint de opbouw van het Ducati Live Experience plein en op zaterdag is het volledig Ducati Zaltbommel Team aanwezig en gaan we helemaal “los”. Ook onze technische specialisten zijn vanaf zaterdag aanwezig voor ondersteuning en support (vanuit pitbox 5 en 6).

Op zaterdag kan er vanaf 10:00 uur worden getraind op het circuit. De rondetijden worden dan ook opgenomen om de startposities voor de races, die bijna allemaal op zondag verreden worden, te bepalen. Alleen de twee wedstrijden met niet-Ducati klassen worden zaterdag al gereden. Om 17:30 uur rijdt de NK Classics gecombineerd met de Eurosingles hun eerste race. Direct daarna is het de beurt aan de 50cc. Bezoekers zijn gedurende het hele weekend welkom in de Ducati Zaltbommel shop op het Ducati Live Experience plein. Daar kunnen zij terecht voor een groot aanbod van officiële Ducati kleding, merchandise en gadgets. Er is tevens een Coffee corner met professionele game consoles voor de race beleving.

Zondag 26 mei gaat het programma vanaf 11:00 uur van start met een demo en de eerste manche van de zijspannen. De driewielers komen twee keer aan de start om te strijden voor punten voor het Open Nederlands kampioenschap. Er wordt deze dag door allerlei Ducati-klassen gereden, maar ook komt de klasse BEARS twee keer aan de start. BEARS is een afkorting van British, European, American Race Series. Er zijn op zondag maarliefst 16 races op het circuit en de toeschouwer zal zich dus geen seconde hoeven te vervelen.

Het rennerskwartier is vrij toegankelijk voor bezoekers en daar kan een praatje worden gemaakt met o.a. de coureurs van het Ducati Zaltbommel 959 Panigale Ready2Race team. Je kunt als bezoeker verder proberen de grondbeginselen van het trialrijden onder de knie te krijgen in een workshop die gegeven wordt door veelvoudig Nederlands kampioen Alex van den Broek. Verschillende coureurs worden dit weekend ondersteund en gesponsord door Ducati Zaltbommel.

LET OP de openingstijden van de winkel in Zaltbommel zijn aangepast. Vanaf vrijdag 24 mei 17;30 zijn we gesloten en vertrekken we met het volledige team naar het TT Circuit van Assen