Wat een beest: DUCATI PANIGALE V4 SP (2021)

Geplaatst op 22 november 2020

 

 

Voor 2021 breidt Ducati de Panigale-familie uit met de introductie van de Panigale V4 SP, wat de terugkeer markeert van het historische ‘SP’ (Sport Production) acroniem. De Panigale V4 SP is genummerd en het nummer is gegraveerd op het machinaal bewerkte balhoofd

214 pk sterk
De Panigale V4 SP – 214 pk op een droog gewicht van 173 kilogram – heeft een speciale kleurstelling en is uitgerust met alle technische kenmerken om zijn kwaliteiten tijdens het circuitrijden te verbeteren. Veel elementen zijn afgeleid van de Superleggera V4: carbon wielen, remklauwen en hoofdremcilinders, droge koppeling en dezelfde kettingmaat (520).

Vijfspaaks carbon wielen
Het belangrijkste onderdeel voor de verbetering van de dynamische kwaliteiten zijn zeker de kostbare vijfspaaks carbon wielen. Die zijn 1,4 kilogram lichter dan de gesmede aluminium wielen van de Panigale V4S die de rolinertie verminderen, waardoor de motorfiets beduidend wendbaarder en lichter is bij verandering van richting.

Brembo Stylema R-remklauwen
De Brembo Stylema R-remklauwen voor zorgen voor een hoog remvermogen. De remklauwen worden geactiveerd door een Brembo MCS-radiaalpomp, waardoor het remgevoel snel kan worden aangepast om aan de behoeften van de rijder te voldoen.

Droge koppeling
De Desmosedici Stradale van de ‘SP’ heeft een droge koppeling, die het mogelijk maakt om nog effectiever op het circuit te rijden wanneer men tot het uiterste gaat, en is gekoppeld aan een eindaandrijving met een 520-ketting, die smaller en dus lichter is dan die op de Panigale V4 S is gemonteerd.

Aluminium voetsteunen van Rizoma
De Rizoma geanodiseerde aluminium voetsteunen die op de Panigale V4 SP zijn gemonteerd, zijn volledig verstelbaar om zich aan te passen aan de ergonomie van elke rijder en de bodemvrijheid voor gebruik op het circuit te maximaliseren.

Kleurstelling
De kleurstelling van de Panigale V4 SP is geïnspireerd op de kleurstelling die de officiële MotoGP- en Superbike-teams tijdens de wintertesten gebruiken en die door het Ducati Centro Style is aangepast. De brandstoftank is uitgevoerd in naakt aluminium, de kuipen zijn matzwart verrijkt met fluorescerende rode details en carbon onderdelen, zoals het voorspatbord en de winglets.

Racekit
De motorfiets is uitgerust met een racekit voor gebruik op het circuit. Het bevat bewerkte aluminium kapjes voor het verwijderen van de achteruitkijkspiegels, een kit voor het verwijderen van de kentekenplaathouder, een open koppelingsdeksel en de Ducati Data Analyzer + met GPS-module.

Prijs van de Panigale V4 SP – 42.990 euro (leverbaar in februari 2021)