Diavel

Ducati Diavel V4

Gespierd • Sportief • Elegant
De nieuwe muscle cruiser van Ducati heeft een aansprekend en uniek design en nieuw motorblok. We stellen u voor: Ducati Diavel V4!

Prijs €32.290,- Maandelijks €508,-

1 krachtbron

Ducati Granturismo V4
- 16 veerbediende kleppen
- vloeistofkoeling
- contra-roterende krukas
- elliptische gasklephuizen
- ride-by-wire
- ‘twin pulse’ ontstekingsvolgorde
- deactiveringsysteem cilinderbanken

- 1.158 cc
- 124 kW (168 pk) @ 10.750 tpm
- 126 Nm @ 7.500 tpm

  • Ducati Red
Ducati Diavel V4

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

CONCEPT

Nieuwe generatie

Gespierd, sportief, overdreven en elegant tegelijk, in staat om in elke context de aandacht te trekken, synthetiseert de Diavel V4 verre technische, dynamische en stilistische kenmerken, zoals die van sportnakeds en muscle cruisers. Zo wordt ingespeeld op de wensen van veel verschillende motorrijders, van de sportliefhebber die op zoek is naar een meer comfortabele en stijlvolle motorfiets, tot degenen die motorrijden liever in een meer stedelijke en ontspannen omgeving ervaren, en de liefhebber van prestaties en iconografie gerelateerd aan drag racing.

KRACHTBRON

Grantourismo V4

De Ducati Granturismo V4 krachtbron is modern en betrouwbaar motorblok ontwikkeld voor het tour, enduro en cruiser segment. Het kenmerkt zich door een enorm uithoudingsvermogen en ongekende soepelheid over het gehele toerentalgebied. Het motorblok geeft het comfortabele gevoel dat in iedere situatie, ongeacht de belading, ruim voldoende koppel voorhanden is en tevens het piekvermogen kan leveren wat men van een Ducati verwacht.

Een V4 opstelling geeft door de lage plaatsing en geringe frontale breedte, een gunstige massa-centralisatie in de motorfiets en een goed uitgangspunt voor de aërodynamica.

De gyroscopische en inertie-effecten van het draaiende motorblok en beide wielen wordt voor een belangrijk deel geminimaliseerd door de tegengesteld draaiende krukas. Dit ontwerp verminderd complexiteit en gewicht, onderdrukt de neiging van voor- en achterwiel lift bij acceleratie en afremmen en optimaliseert de stuurdynamiek waardoor de motorfiets makkelijker instuurt.

Om het thermisch comfort van berijder, passagier en motorblok te verhogen, stopt bij stilstaande motorfiets het verbrandingsproces in de achterste cilinderbank zodat het blok op 2 cilinders stationair draait. De temperatuur loopt dan niet onnodig op terwijl het brandstofverbruik wordt verminderd. In aangewezen modellen is dit systeem geperfectioneerd waarbij inactivatie van de achterste cilinderbank tevens afhankelijk is gemaakt van het gevraagde vermogen: Extended Cylinder Deactivation (ECD).

Het motorblok is een integraal onderdeel van het frame wat de nodige stijfheid geeft en gewicht bespaart. Verbindingen met het hoofdframe bevinden zich aan de voorkant van de bovenste cilinderbank en aan de bovenzijde van de achterste cilinderbank. De achterbrug en schokbreker is direct aan het motorblok gemonteerd.

Het Ducati Granturismo V4 krachtbronconcept is in 2020 geïntroduceerd, continue doorontwikkeld en wordt toegepast in de Ducati Multistrada V4 en Ducati Diavel V4 modellen.

RIJWIELGEDEELTE

Algemeen

Het rijwielgedeelte van de Diavel V4 is ontworpen om in sterk uiteenlopende rijsituaties topklasse stuureigenschappen te geven.

UITRUSTING

TFT-dashboard

De Diavel V4 is voorzien van een volledig TFT-kleurenscherm. De lay-out van het dashboard is variabel en past zich automatisch aan aan de lichtomstandigheden (dag- en nachtweergave), maar past zich ook aan aan de Riding Mode of geheel naar eigen keuze van de rijder.

Er zijn vier configuraties, die verschillen in achtergrond, de weergegeven informatie en de lay-out: daarbij zijn er onder andere verschillende toerentellers. Sport en Touring geven de meest complete informatie; in Sport heeft de toerenteller dezelfde vorm als op de Panigales. In Urban wordt alleen de meest essentiële info weergegeven.

SYSTEMEN

Assistentie- en veiligheidssystemen

Ducati ontwikkelt voortdurend, al dan niet met partners, hoogwaardige en complexe assistentie- en veiligheidssystemen die zowel op de openbare weg als op het racecircuit kunnen worden gebruikt. Deze systemen zijn ondersteunend in het besturen en beheersen van de motorfiets en maken het rijden daarmee eenvoudiger, comfortabeler en vooral veiliger.

Hoewel uiterst effectief en betrouwbaar, hebben assistentie-systemen slechts een preventieve werking en zijn geenszins bedoeld of geschikt om de controle over te nemen. De berijder moet er voor waken niet de illusie te krijgen dat de grenzen van natuurkundige wetten, gedrags- en verkeersregels, verruimd of genegeerd kunnen worden.

Technische specificaties

Bent u benieuwd naar de technische specificaties? Klik hieronder om deze te bekijken.

Technische specificaties

Jouw Diavel V4

Je kunt elke Ducati 'af fabriek' naar eigen wens samenstellen met originele packages, accessoires, kleding en lifestyle artikelen die de beleving van jouw toekomstige Ducati completer, mooier en vooral uniek maakt.

1. Klik op de link Ga naar de Configurator
2. Stel jouw ideale Ducati pakket samen
3. Rond af met Conclude your Configuration
4. Selecteer Send To Your Dealer
5. Selecteer Ducati Zaltbommel als dealer
6. Verzend de configuratie

Of Print na stap 3. jouw configuratie als PDF en stuur deze naar info@ducatizaltbommel.nl. Wij nemen snel contact met je op.