Monster

Ducati Monster SP

Sportief • Essentieel • Hoogwaardig
De Ducati Monster weerspiegelt de ware essentie van Ducati: een uiterst sportieve motorfiets, perfect voor straatgebruik. De Monster SP gaat daarin een stap verder met hoogwaardige componenten die de sportiviteit en exclusiviteit benadrukken.

Prijs €17.990,- Maandelijks €285,-

1 krachtbron

Ducati Testastretta 937 Twin
- 8 desmodromisch bediende kleppen
- vloeistofkoeling
- cilindrische gasklephuizen
- ride-by-wire

- 937 cc
- 82 kW (111 pk) @ 9.250 tpm
- 93 Nm @ 6.500 tpm

  • SP Livery
Ducati Monster SP

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Concept

Sport Production

Ducati breidt de Monster-familie uit met de Monster SP. De afkorting SP staat voor ‘Sport Production’ en werd voor het eerst geïntroduceerd op de legendarische Ducati 851.

Het identificeert de versies die de basis vormden voor de ontwikkeling van de motorfietsen die werden gebruikt in het Sport Production Championship, de voorloper van de huidige Superstock kampioenschap. Een Ducati uitgerust met het acroniem "SP" is daarmee synoniem voor de specifieke uitrusting die hem uitermate bruikbaar maakt voor sportief rijden en zelfs op het circuit.

De Monster SP onderstreept het sportieve karakter en agressieve uitstraling door:
- Öhlins volledig instelbare voorvork en achterdemper
- Termignoni uitlaatdempers
- Stuurdemper
- Brembo Monobloc Stylema remklauwen en 320 mm remschijven met aluminium flenzen
- Pirelli Diablo Rosso IV sportbanden
- aerodynamisch cockpit windscherm
- afdekplaat passagierszitje
- Lithium-Ion accu
- Kleurstelling geïnspireerd op het Ducati MotoGP fabrieksteam

Motorblok

Testastretta 11°

Het motorblok van de Monster is de Testastretta 11°, de vloeistofgekoelde V-twin met 937 cc en vier desmodromisch bediende kleppen per cilinder, gehomologeerd volgens de nieuwste Euro 5-norm.

Dit blok is een structureel onderdeel van het frame, en is rechtstreeks aan het compacte aluminium hoofdframe gemonteerd.

De Testastretta 11° ademt in door twee nieuwe, gasklephuizen met een diameter van 53 millimeter, aangestuurd via ride-by-wire.

Een secundair luchtsysteem zorgt daarbij voor schonere uitlaatgassen met minder koolmonoxide (CO) en minder onverbrande koolwaterstoffen (HC).

Er is veel aandacht besteed aan de gasrespons, zodat de beweging van het gashendel resulteert in een direct en voorspelbaar vermogen.

RIJWIELGEDEELTE

Race-afgeleid frame

De Monster heeft een frameconstructie die is geïnspireerd door de superbike-modellen, met het motorblok als centraal component. De constructie bestaat uit een compact aluminiumframe dat het balhoofd bevat en rechtstreeks aan de cilinderkoppen is gemonteerd.

Het subframe is vervaardigd van GFRP (Glass Fiber Reinforced Polymer): een hoogwaardig en lichtgewicht kunststof, een unicum.

Uitrusting

Ducati Safety Pack (DSP)

De Monster is standaard uitgerust met het Ducati Safety Pack (DSP).

Dankzij de Bosch Inertial Measurement Unit (IMU) omvat het DSP het Bosch 9.1 MP bochten-ABS, de Ducati Traction Control (DTC) en de Ducati Wheelie Control (DWC).

Deze voorzieningen verbeteren de prestaties door optimale controle te geven en verhogen tegelijk aanzienlijk de veiligheid.

Technische specificaties

Bent u benieuwd naar de technische specificaties? Klik hieronder om deze te bekijken.

Technische specificaties

Jouw Monster SP

Je kunt elke Ducati 'af fabriek' naar eigen wens samenstellen met originele packages, accessoires, kleding en lifestyle artikelen die de beleving van jouw toekomstige Ducati completer, mooier en vooral uniek maakt.

1. Klik op de link Ga naar de Configurator
2. Stel jouw ideale Ducati pakket samen
3. Rond af met Conclude your Configuration
4. Selecteer Send To Your Dealer
5. Selecteer Ducati Zaltbommel als dealer
6. Verzend de configuratie

Of Print na stap 3. jouw configuratie als PDF en stuur deze naar info@ducatizaltbommel.nl. Wij nemen snel contact met je op.