Monster

Ducati Monster

Compact • Essentieel • Sportief
De Ducati Monster weerspiegelt de ware essentie van Ducati in de krachtige, compacte en lichte verschijning in een modern jasje. Een uiterst sportieve motorfiets geschikt voor comfortabele ritten door stad en op buitenwegen en agressieve uitspattingen op de plaatsen waar het kan. Een waar Monster…

Prijs €14.590,- Maandelijks €241,-

1 KRACHTBRON

Ducati Testastretta 937 Twin
- 8 desmodromisch bediende kleppen
- vloeistofkoeling
- cilindrische gasklephuizen
- ride-by-wire

- 937 cc
- 82 kW (111 pk) @ 9.250 tpm
- 93 Nm @ 6.500 tpm

  • Ducati Red
Ducati Monster

Image
Image
Image

Concept

Concept

De Monster is dé naked sportmotor binnen ieders bereik. Het is de ideale motorfiets om mee te beginnen (tevens geschikt voor A2 rijbewijs) en geeft per rit meer vertrouwen. Voor de meer ervaren rijder kan het de perfecte dagelijkse metgezel zijn. Dit komt omdat de motorfiets licht, gemakkelijk te hanteren en snel is. De Monster is licht en compact ontworpen. De Ducati-ingenieurs hebben tijdens de ontwerpfase, obsessief gefocust op elk detail.

Het originele recept van de Ducati Monster dateert uit 1993: een sportieve motor die met name ook geschikt is voor gebruik op de weg. In 2021 kwam de nieuwe generatie Monster ten tonele met moderne componenten en eigentijdse uitstraling.

Motorblok

Testastretta 11°

Het motorblok van de Monster is de Testastretta 11°, de vloeistofgekoelde V-twin met 937 cc en vier desmodromisch bediende kleppen per cilinder, gehomologeerd volgens de nieuwste Euro 5-norm.

Dit blok is een structureel onderdeel van het frame, en is rechtstreeks aan het compacte aluminium hoofdframe gemonteerd.

De Testastretta 11° ademt in door twee nieuwe, gasklephuizen met een diameter van 53 millimeter, aangestuurd via ride-by-wire.

Een secundair luchtsysteem zorgt daarbij voor schonere uitlaatgassen met minder koolmonoxide (CO) en minder onverbrande koolwaterstoffen (HC).

Er is veel aandacht besteed aan de gasrespons, zodat de beweging van het gashendel resulteert in een direct en voorspelbaar vermogen.

RIJWIELGEDEELTE

Race-afgeleid frame

De Monster heeft een frameconstructie die is geïnspireerd door de superbike-modellen, met het motorblok als centraal component. De constructie bestaat uit een compact aluminiumframe dat het balhoofd bevat en rechtstreeks aan de cilinderkoppen is gemonteerd.

Het subframe is vervaardigd van GFRP (Glass Fiber Reinforced Polymer): een hoogwaardig en lichtgewicht kunststof, een unicum.

Uitrusting

Monster +

De al rijk uitgevoerde Monster is ook verkrijgbaar als Monster+ die de sportiviteit onderstreept.

De Monster+ is standaard uitgerust met:
- afdekkap voor duo passagierzit
- aerodynamisch windscherm

Technische specificaties

Jouw Monster

Je kunt elke Ducati 'af fabriek' naar eigen wens samenstellen met originele packages, accessoires, kleding en lifestyle artikelen die de beleving van jouw toekomstige Ducati completer, mooier en vooral uniek maakt.

1. Klik op de link Ga naar de Configurator
2. Stel jouw ideale Ducati pakket samen
3. Rond af met Conclude your Configuration
4. Selecteer Send To Your Dealer
5. Selecteer Ducati Zaltbommel als dealer
6. Verzend de configuratie

Of Print na stap 3. jouw configuratie als PDF en stuur deze naar info@ducatizaltbommel.nl. Wij nemen snel contact met je op.