Multistrada

Ducati Multistrada V4 Pikes Peak

Supersportief • Dynamisch • Krachtig
De Ducati Multistrada V4 Pikes Peak is de meest sportieve telg in de alom geprezen Multistrada familie. 
Een soepele krachtpatser, voorzien van geavanceerde onderdelen die deze allrounder een ongekend dynamische signatuur in het all road segment geeft. 
Altijd op kop tijdens de meest uitdagende bergtrajecten.

Prijs €36.390,- Maandelijks €407,-

1 krachtbron

Ducati Granturismo V4
- 16 veerbediende kleppen
- vloeistofkoeling
- contra-roterende krukas
- elliptische gasklephuizen
- ride-by-wire
- ‘twin pulse’ ontstekingsvolgorde
- deactiveringsysteem cilinderbanken

- 1.158 cc
- 125 kW (170 pk) @ 10.500 tpm
- 125 Nm @ 8.750 tpm

  • Pikes Peak
Ducati Multistrada V4 Pikes Peak

Image
Image
Image
Image
Image
Image

CONCEPT

Puur sport

De Ducati Multistrada V4 Pikes Peak is de meest sportieve uitvoering in het all road motorfietssegment van Ducati.

Het rijwielgedeelte en geometrie van de Multistrada V4 Pikes Peak is aangepast ten opzichte van de overige Multistrada V4's.

De balhoofdshoek, naloop, wielbasis, achterbrug, voorwieldiameter, velgen en Riding Modes zijn afgestemd op sportief gebruik op met name verharde ondergrond.

Uitgerust met het geavanceerde V4 Granturismo motorblok is deze soepele krachtpatser letterlijk volgehangen met exclusieve en hoogwaardige racecomponenten die ook op Superbikes te vinden zijn.

In het kort:
- elektronisch aangestuurde Öhlins veersysteem
- 17 inch Marchesini gesmede velgen voor en achter
- Pirelli Diablo Rosso IV banden
- enkelzijdige achterbrug
- aangepaste frame geometrie
- Akrapovič einddemper
- carbon details
- Race Riding Mode
- donkergetint kuipruit
- MotoGP Ducati Corse kleurstelling 'Pikes Peak'

Deze uitrusting, tezamen met de moderne electronica die op alle Multistrada's is te vinden, garandeert maximale handelbaarheid in uitdagende stuursituaties zoals mooie en snelle ritten over bergwegen en -passen.

Een alleskunner die klaar is om iedere weg te bedwingen en elke hoek van de aarde te verkennen. Jij ook?

KRACHTBRON

Ducati V4 Grantourismo

V4 Grantourismo is het motorblok voor de nieuwe generatie Multistrada's. Het is een variant van het uiterst succesvolle Ducati V4 Desmosedici motorblok.

Het voor de Multistrada familie vanaf de grond nieuw opgebouwde V4 Grantourismo motorblok is optimaal toegerust op het specifieke gebruik en op de eisen van de moderne tijd.

Uiterst compact en lichtgewicht, gecombineerd met een voor dit segment ongekend hoog vermogen (170 pk max) en soepel koppel (125 Nm max), is avontuurlijk, sportief evenals comfortabel rijgedrag mogelijk.

Met zijn 66,7 kg gewicht kan de V4 Granturismo bogen op een record, 1,2 kg lichter dan zijn voorganger: de Testastretta tweecilinder.

De cilinderinhoud van 1.158 cc blijkt de perfecte balans in termen van prestaties, laag gewicht en afmetingen. Vergeleken met de motor van de vorige generatie is de V4 Granturismo 85 mm korter, 95 mm lager en slechts 20 mm breder.

Door deze compacte lay-out konden Ducati-ingenieurs de motor centraal in het frame onderbrengen en het zwaartepunt van de motorfiets positief beïnvloeden.

RIJWIELGEDEELTE

Algemeen

Het rijwielgedeelte en geometrie van de Multistrada V4 Pikes Peak is aangepast ten opzichte van de overige Multistrada V4's.

De balhoofdshoek, naloop, wielbasis, achterbrug, voorwieldiameter en velgen zijn afgestemd op sportief gebruik op met name verharde ondergrond.

De wielbasis van 1.595 millimeter geeft een uitstekende stabiliteit en houdt het gewicht van de zijkoffers en passagier binnen de lengte van de wielbasis, wat een belangrijke bijdrage levert aan het behoud van goede stuureigenschappen met belading.

UITRUSTING

TFT-dashboard

De Multistrada V4 Pikes Peak is voorzien van een volledig 6,5" TFT-kleurenscherm.

De lay-out van het dashboard is variabel en past zich automatisch aan aan de lichtomstandigheden (dag- en nachtweergave), maar past zich ook aan aan de Riding Mode of geheel naar eigen keuze van de rijder.

Er zijn vier configuraties, die verschillen in achtergrond, de weergegeven informatie en de lay-out: daarbij zijn er onder andere verschillende toerentellers. Sport en Touring geven de meest complete informatie; in Sport heeft de toerenteller dezelfde vorm als op de Panigales. In Urban wordt alleen de meest essentiële info weergegeven, de Race-mode voegt daar de toerenteller aan toe.

SYSTEMEN

Assistentie- en veiligheidssystemen

Ducati ontwikkelt voortdurend, al dan niet met partners, hoogwaardige en complexe assistentie- en veiligheidssystemen die zowel op de openbare weg als op het racecircuit kunnen worden gebruikt. Deze systemen zijn ondersteunend in het besturen en beheersen van de motorfiets en maken het rijden daarmee eenvoudiger, comfortabeler en vooral veiliger.

Hoewel uiterst effectief en betrouwbaar, hebben assistentie-systemen slechts een preventieve werking en zijn geenszins bedoeld of geschikt om de controle over te nemen. De berijder moet er voor waken niet de illusie te krijgen dat de grenzen van natuurkundige wetten, gedrags- en verkeersregels, verruimd of genegeerd kunnen worden.

Technische specificaties

Bent u benieuwd naar de technische specificaties? Klik hieronder om deze te bekijken.

Technische specificaties

Jouw Pikes Peak

Je kunt elke Ducati 'af fabriek' naar eigen wens samenstellen met originele packages, accessoires, kleding en lifestyle artikelen die de beleving van jouw toekomstige Ducati completer, mooier en vooral uniek maakt.

1. Klik op de link Ga naar de Configurator
2. Stel jouw ideale Ducati pakket samen
3. Rond af met Conclude your Configuration
4. Selecteer Send To Your Dealer
5. Selecteer Ducati Zaltbommel als dealer
6. Verzend de configuratie

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.