Panigale

Ducati Panigale V2 Bayliss

De Ducati Panigale V2 als ode aan de legendarische Troy Bayliss. Waan je een wereldkampioen op deze prachtige, sportieve motorfiets met unieke onderdelen en fraaie kleurstelling.

Prijs €27.590,- Maandelijks €434,-

1 KRACHTBRON

Ducati Superquadro V2
- 8 desmodromisch bediende kleppen
- vloeistofkoeling
- elliptische gasklephuizen
- ride-by-wire

- 955 cc
- 114 kW (155 pk) @ 10.750 tpm
- 104 Nm @ 9.000 tpm

  • Bayliss livery
Ducati Panigale V2  Bayliss

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

CONCEPT

Eerbetoon

De Panigale V2 1st Championship 20th Anniversary is een speciale uitvoering van de sportieve Panigale V2 in een gelimiteerde oplage met elk een uniek productienummer in de kroonplaat gefreesd.

Ducati eert al haar rijders die in het verleden successen voor de fabriek hebben behaald en behandelt ze immer respectvol.

Troy Bayliss is een van de grootste coureurs die ongelofelijk veel successen op Ducati motorfietsen heeft bereikt.

Met 52 overwinningen, 94 podia en drie wereldtitels (2001, 2006 en 2008) mag hij met recht een legendarisch groot coureur worden genoemd.

Krachtbron

Superquadro V2

De Ducati Superquadro V2 krachtbron is een uitermate prettig en betrouwbaar motorblok dat comfortabel op de openbare weg presteert en krachtige prestaties kan leveren op het circuit. De ervaring om met een ‘dikke tweecilinder’ een bocht uit te accelereren is een typisch Ducati kenmerk en ongeëvenaard.

Het motorblok is een integraal onderdeel van het frame wat de nodige stijfheid geeft en gewicht bespaart. Verbindingen met het hoofdframe bevinden zich aan de voorkant van de bovenste cilinderbank en aan de bovenzijde van de achterste cilinderbank. De achterbrug en schokbreker is direct aan het motorblok gemonteerd.

Het Superquadro V2 krachtbronconcept is in 2012 voor de toenmalige Ducati Panigale 1199 Superbike familie geïntroduceerd en is een goed voorbeeld hoe Ducati haar producten continue doorontwikkeld en met de modernste technieken en materialen aan de actuele eisen aanpast.

De Superquadro V2 wordt in een 955cc variant toegepast in de Ducati Panigale V2 en Ducati Streetfighter V2 modellen.

rijwielgedeelte

Chassis

Het chassis van de Panigale V2 is gebaseerd op het monocoque frame en is uitgevoerd in een elegant en sportief design, geïnspireerd op dat van de Panigale V4. Het motorblok is integraal onderdeel van het frame.

De stroomlijnkuip heeft grote en strakke oppervlakken die de mechanische onderdelen omringen, waardoor het kleine formaat van de Superquadro tweecilinder wordt versterkt en een visueel compacte motorfiets ontstaat. De kuip heeft een 'dubbellaagse' configuratie: een hoofdlaag die zich naar boven uitstrekt en overgaat in de tank via twee stevige stutten, en een secundaire laag die ook dienst doet als ontluchter. De onderkant van de stroomlijnkap gaat visueel over in de uitlaatdemper onder de motor.

De achterkant is opgebouwd uit een stalen Trellis-subframe bekleed met kunststof deksels die van de verticale cilinder naar het staartstuk lopen, met een gevleugeld, spoilerachtig ontwerp. Het staartstuk bevat het full-led-achterlicht, ook vleugelvormig en bestaat uit twee verschillende delen, volgens de Ducati-sportfietstraditie.

Uitrusting

Riding Modes

Met de keuze van een Riding Mode wordt, afhankelijk van de voorgenomen rijstijl, de voorinstellingen (presets) geactiveerd van de geïnstalleerde systemen (DTC, ABS, DWC, DSC, EBC, DQS). Een Riding Mode kan worden gepersonaliseerd door de instelling van elke functie naar wens aan te passen en op te slaan.

Per Riding Mode is er de keuze uit diverse weergave modi. Elke modus geeft een unieke weergave van de informatie op het instrumentenpaneel.

Hoewel het ook met rijdende motor mogelijk is, wordt dringend geadviseerd de Riding Mode of individuele instellingen uitsluitend te wijzigen op een stilstaande motorfiets.

Race-mode
Geschikt om te kunnen genieten van topprestaties op een circuit met veel grip. Het geeft de rijder 155 pk, met directe Ride by Wire gasrespons. Assistentie systemen staan op een laag interventieniveau, zonder de veiligheid in gevaar te brengen en de rijder maximale zelfcontrole te geven.

Sport-mode
Door Sport te selecteren krijgt de rijder 155 pk, met directe sportieve Ride by Wire-gasrespons. Assistentie systemen zijn ingesteld om rijders een goede reactie op droge wegen te geven. De achterwielliftdetectie tijdens het remmen is ingeschakeld en de ABS Cornering EVO-functie is ingesteld om de prestaties in bochten te maximaliseren.

Street - mode
De straatmodus wordt aanbevolen bij het rijden op oppervlakken met een slechte grip. Net als bij de Sport RM biedt deze modus rijders 155 pk en progressieve Ride by Wire-gasrespons. Elektronische bedieningsinstellingen ondersteunen grip en stabiliteit om de veiligheid te maximaliseren

Systemen

Assistentie- en veiligheidssystemen

Ducati ontwikkelt voortdurend, al dan niet met partners, hoogwaardige en complexe assistentie- en veiligheidssystemen die zowel op de openbare weg als op het racecircuit kunnen worden gebruikt. Deze systemen zijn ondersteunend in het besturen en beheersen van de motorfiets en maken het rijden daarmee eenvoudiger, comfortabeler en vooral veiliger.

Hoewel uiterst effectief en betrouwbaar, hebben assistentie-systemen slechts een preventieve werking en mogen nooit de illusie opwekken dat de grenzen van natuurkundige wetten, gedrags- en verkeersregels, verruimd of genegeerd kunnen worden.

Technische specificaties

Bent u benieuwd naar de technische specificaties? Klik hieronder om deze te bekijken.

Technische specificaties

Jouw Panigale

Je kunt elke Ducati 'af fabriek' naar eigen wens samenstellen met originele packages, accessoires, kleding en lifestyle artikelen die de beleving van jouw toekomstige Ducati completer, mooier en vooral uniek maakt.

1. Klik op de link Ga naar de Configurator
2. Stel jouw ideale Ducati pakket samen
3. Rond af met Conclude your Configuration
4. Selecteer Send To Your Dealer
5. Selecteer Ducati Zaltbommel als dealer
6. Verzend de configuratie

Of Print na stap 3. jouw configuratie als PDF en stuur deze naar info@ducatizaltbommel.nl. Wij nemen snel contact met je op.