Panigale

Ducati Panigale V4 SP2

Exclusief • Kracht • Adrenaline
De Panigale V4 SP2 is het ultieme wapen op het circuit en tevens optimaal toegerust om vlot en veilig op de openbare weg te genieten. Met een verpletterende uitstraling is deze unieke, gelimiteerde motorfiets al bij de introductie een gewild object.

Prijs €47.690,- Maandelijks €631,-

1 krachtbron

Ducati Desmosedici Stradale V4
- 16 desmodromisch bediende kleppen
- vloeistofkoeling
- elliptische gasklephuizen
- ride-by-wire
- ‘twin pulse’ ontstekingsvolgorde
- contra-roterende krukas

- STM-EVO SBK droge koppeling

- 1.103 cc
- 158,5 kW (215,5 pk) @ 13.000 tpm
- 123,6 Nm @ 9.500 tpm

  • Winter Test Livery
Ducati Panigale V4 SP2

Image
Image
Image
Image
Image
Image

CONCEPT

Sport Production

Ducati breidt de Panigale V4-familie uit met de Panigale V4 SP2. De afkorting SP staat voor ‘Sport Production’ en werd voor het eerst geïntroduceerd op de legendarische Ducati 851. Het identificeert de versies die de basis vormden voor de ontwikkeling van de motorfietsen die werden gebruikt in het Sport Production Championship, de voorloper van de huidige Superstock kampioenschap.

Een Ducati uitgerust met het acroniem "SP" is daarmee synoniem voor de specifieke uitrusting die hem uitermate bruikbaar maakt voor op het circuit. De Panigale V4 SP2 vult perfect de leemte op tussen de reeds rijk uitgeruste Panigale V4 S en de zonder twijfel meer extreme Panigale V4 R.

De uit één blok aluminium gefreesde kroonplaat wordt gesierd met het ingegraveerde unieke fabikagenummer van de motorfiets.

KRACHTBRON

Desmosedici Stradale

Deze motorfiets wordt aangedreven door het 1.103 cm3 metende, 90°, V-4 cilinder, Desmosedici Stradale motorblok.

Deze hoogtoerige krachtbron is direct afgeleid van de succesvolle V4 Ducati fabrieksracers in de MotoGP. De basisconfiguratie heeft dezelfde geometrie en afmetingen als dit cilinderblok: 90° V4, 42° achterwaarts gekanteld. De cilinders hebben een boring van 81 mm, het maximum volgens de 4 cilinders reglementen van MotoGP en WSBK. Hierdoor heeft het motorblok een optimale brandstofmengsel- en uitlaatgas-dynamiek, is het uiterst compact en integreert daardoor perfect qua afmetingen en gewichtscentralisatie in het rijwielgedeelte.

De Desmosedici Stradale is onmiskenbaar geschikt voor circuitgebruik en is door het sterke koppel in het lage- en middentoerengebied, tevens ontworpen om aan de eisen van de straatrijder te voldoen. De ingenieurs van Ducati zijn er in geslaagd een uniek compromis te realiseren dat de vereiste agressie op het circuit én gewenste soepelheid op de openbare weg levert.

De krachtbron kan maximaal 214 Pk bij 13.000 tpm en 124 Nm koppel bij 10.000 tpm leveren. Tevens wordt voldaan aan de Euro 5 emissienorm.

RIJWIELGEDEELTE

Chassis

Op alle Ducati Panigales wordt het innovatieve ‘Front Frame’ toegepast, dat tezamen met het Desmosedici Stradale motorblok, de kern van het rijwielgedeelte vormt. Dit uit aluminium legering vervaardigde ontwerp is een evolutie van het monocoque-ontwerp, gebaseerd op de ervaringen in de MotoGP.

Door deze constructie worden torsiestijfheid en laterale stijfheid gescheiden waardoor spanningen die ontstaan door oneffenheden in met name bochten, effectief worden geabsorbeerd. Dit levert een superieure wendbaarheid en rijprecisie op en maakt een hogere bochtensnelheid mogelijk.

De stuurgeometrie in termen van balhoofdshoek en naloop zijn respectievelijk 24,5° en 100 mm.

Door de specifieke hoek van de swingarm en daarmee de loop van de ketting, de veerweg-lengte en de zwaartepunt-positie, is de motorfiets na een remactie makkelijk in een bocht te leggen, heeft het een uiterste neutraal bochtgedrag en laat de rijlijn zich in een snelle bocht snel aanpassen. Tevens is de motorfiets ongekend neutraal bij het bocht-uit accelereren.

Het Front Frame is aan beide zijden bevestigd aan de bovenste gedeelte van de voorste cilinderkoppen en aan de achterste cilinderkoppen. Het motorblok fungeert tevens als bevestigingspunt voor de achterwielophanging en is zo het draaipunt voor de enkelzijdige achterbrug.

De 600 mm lange enkelzijdige gegoten aluminium achterbrug is via een gesmeed aluminium element met een progressief koppelingsmechanisme aan het motorblok bevestigd.

Het rijwielgedeelte wordt gecompleteerd door het lichte magnesium voorsubframe en het aluminium zadelsubframe.

UITRUSTING

Standaard uitrusting

De Panigale V4 SP2 is bijzonder rijk uitgerust met als inspiratie de zeldzame en ultieme Ducati Panigale: de Superleggera V4.

De standaard uitrusting van de V4 SP2 omvat:
- Kroonplaat gefreesd uit één blok met het productienummer van de motorfiets
- Brandstoftank van geborsteld aluminium
- Eenzitter, zadel met "V4 SP" -logo
- Carbon fiber vleugels
- Voorspatbord van carbon fiber
- STM-EVO SBK droge koppeling
- Eindoverbrenging met ketting met 520 steek
- Carbonfiber wielen met 5 dubbele spaken
- Brembo Stylema R remklauwen voor
- Brembo MCS 19.21 (Multiple Click System) voorrempomp met afstelling op afstand
- Verstelbare voetsteunen van billet aluminium met hielbeschermers van carbon
- Ducati Data Analyzer + (DDA +) kit met GPS-module (meegeleverd)
- Carbon open koppelingsdeksel (meegeleverd)
- Afdekking kentekenplaathouder (meegeleverd)
- Afdekking spiegelgaten in billet aluminium (meegeleverd)

SYSTEMEN

Assistentie- en veiligheidssystemen

Ducati ontwikkelt voortdurend, al dan niet met partners, hoogwaardige en complexe assistentie- en veiligheidssystemen die zowel op de openbare weg als op het racecircuit kunnen worden benut. Deze systemen zijn ondersteunend in het besturen en beheersen van de motorfiets en maken het rijden daarmee eenvoudiger, comfortabeler en vooral veiliger.

Hoewel uiterst effectief en betrouwbaar, hebben assistentie-systemen slechts een ondersteunende en preventieve werking en mogen nooit de illusie opwekken dat de grenzen van natuurkundige- of wegenverkeerswetten, gedrags- of verkeersregels, verruimd, overtreden of genegeerd kunnen worden.

Technische specificaties

Bent u benieuwd naar de technische specificaties? Klik hieronder om deze te bekijken.

.

Carbon velgen met 5 dubbele spaken

.

Afstandbediening remhendel verstelling

Technische specificaties

Jouw Panigale

Je kunt elke Ducati 'af fabriek' naar eigen wens samenstellen met originele packages, accessoires, kleding en lifestyle artikelen die de beleving van jouw toekomstige Ducati completer, mooier en vooral uniek maakt.

1. Klik op de link Ga naar de Configurator
2. Stel jouw ideale Ducati pakket samen
3. Rond af met Conclude your Configuration
4. Selecteer Send To Your Dealer
5. Selecteer Ducati Zaltbommel als dealer
6. Verzend de configuratie

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.