Supersport

Ducati SuperSport 950

Sportief • Balans • Uitdagend
De SuperSport heeft precies de juiste balans tussen sport en comfort om zowel sensatie als ontspannen rijplezier te geven. Met zijn 110 pk, 210 kilo en het krachtige koppel van het Testastretta 11°-blok is dit de sportieve straatmotor waar iedereen zich op thuis voelt: mooi, spannend en veelzijdig.

Prijs €18.590,- Maandelijks €294,-

1 KRACHTBRON

Ducati Testastretta 937 Twin
- 8 desmodromisch bediende kleppen
- vloeistofkoeling
- cilindrische gasklephuizen
- ride-by-wire

- 937 cc
- 81 kW (110 pk) @ 9.000 tpm
- 93 Nm @ 6.500 tpm

  • Ducati Red
Ducati SuperSport 950

Image
Image
Image

CONCEPT

Een nieuw sportconcept

De SuperSport heeft precies de juiste balans tussen sport en comfort om zowel sensatie als ontspannen rijplezier te geven. Met zijn 110 pk, 210 kilo en het krachtige koppel van het Testastretta 11°-blok is dit de sportieve straatmotor waar iedereen zich op thuis voelt: mooi, spannend en veelzijdig. Hij is altijd in z’n element, of dat nou is op de snelweg of in stadsverkeer. De Supersport ontlokt iedereen zijn sportieve instinct. Overal en altijd, in echte Ducati-stijl.

De Supersport neemt zijn sportieve energie overal mee naartoe. Van lange weekendtrips tot de mooie wegen in je eigen omgeving: welke route je ook kiest, je zult hem in een nieuw licht gaan zien.

DESIGN

Sportieve elegantie

De lijnen van de Supersport hebben dynamische vormen, zichtbaar compact en licht. De vormgeving is sportief en elegant en heeft typische elementen van Ducati-sportmotoren, zoals de eenzijdige achtervork, de gewelfde tank en de compacte zijdelings geplaatste uitlaatdemper met boven elkaar liggende mondingen. De compacte einddempers laten het achterwiel met zijn Y-vormige spaken geheel vrij in het zicht.

SPORTIEF PLEZIER

Alleen de leuke kanten van een sportmotor

De nieuwe Supersport staat voor Ducati-waarden en introduceert een nieuwe manier van sportief rijden, toegankelijk voor iedereen die de sensatie van een sportmotor wilt ervaren. Dat rijplezier is des te groter dankzij de comfortabele zitpositie en geavanceerde technische details als de optionele Ducati Quick Shift.

CONTROLE

Alles in de hand

De Supersport vormt de perfecte balans tussen sport en comfort, voor zowel sensatie als ontspannen rijplezier. Zijn stuureigenschappen, de actieve veiligheidssystemen en de lange onderhoudsintervallen maken het de perfecte motor voor wie de sensatie van een sportmotor wilt zonder in te leveren op comfort en veelzijdigheid.

VEELZIJDIGHEID

Altijd op z’n plek, in en buiten de stad

Lichtvoetig in de stad, comfortabel op de snelweg en resoluut in scherpe bochten op buitenwegen: de Supersport combineert comfort met veelzijdigheid - zonder ooit zijn sportieve karakter te verloochenen.

ERGONOMIE

Zitpositie

De ergonomische driehoek zadel-stuur-voetsteunen van de Supersport combineert de mogelijkheid van een sportieve rijstijl met een meer ontspannen zithouding voor in het dagelijks verkeer en lange ritten. De zithoogte is met 810 millimeter laag genoeg om gemakkelijk met je voeten aan de grond te komen, het halfhoge stuur zorgt ervoor dat je niet teveel op je polsen leunt en de positie van de voetsteunen is laag genoeg om je knieën niet te scherp te buigen. Als accessoire zijn nog verschillende zadels leverbaar om de zithoogte naar je voorkeur aan te passen. De ruit is 50 millimeter verstelbaar in hoogte om onder uiteenlopende omstandigheden en voor verschillende posturen de optimale mate van windbescherming te creëren.

RIJWIELGEDEELTE

Frame

Het motorblok is bij de Supersport-modellen een dragend onderdeel van het frame. Deze constructie heeft zowel esthetische als functionele voordelen. Het lichte en compacte vakwerkframe met het dragende V-twin-blok geeft de Supersport een slank, dynamisch uiterlijk en beperkt het drooggewicht tot slechts 184 kilo c.q. een rijklaargewicht van 210 kilo. De maten van wielbasis, balhoofdhoek en naloop maken de motor snel sturend, maar ook stabiel wanneer je in de bocht ligt.

MOTORBLOK

937cc-Testastretta 11°

Het kloppend hart van de Supersport is de vloeistofgekoelde 937cc-Testastretta 11°, zoals elke Ducati een 90°-L-twin met desmodromische klepbediening. Dankzij de kleine klepoverlap van 11° heeft dit blok een soepele loop en een laag benzineverbruik. Het maximale vermogen is 110 pk bij 9.000 toeren en het maximumkoppel bedraagt 93 Nm bij 6.500 toeren, waaruit het sterke middengebied blijkt. Het 937cc-blok is speciaal voor gebruik in de Supersport aangepast met nieuwe carterhelften, nieuwe koppen met andere koelvloeistofkanalen en een dynamodeksel met een specifieke vorm voor montage van de nieuwe versnellingsbaksensor. Injectie en ontsteking zijn ook nieuw ontwikkeld voor dit motorblok. Het blok heeft vier kleppen per cilinder, een secundair luchtsysteem, een compressieverhouding van 12,6 : 1 en een boring en slag van 94 x 67,5 mm. Een van de prettige kenmerken van deze Ducati-twin is de lange onderhoudsinterval van 15.000 kilometer (of 12 maanden), terwijl controle van de klepspeling slechts eens in de 30.000 kilometer nodig is. Daarmee zet hij de maatstaf in dit segment.

ELEKTRONICA

Bosch-ABS

Het Bosch ABS is van het type 9MP met een geïntegreerde druksensor. Het ABS kan in drie ingrijpniveaus worden ingesteld of geheel uitgeschakeld. De drie ingrijpniveaus kunnen aan de Riding Modes worden gekoppeld. Niveau 1 wordt aangeraden voor goed stroef wegdek; het heeft een circuitafstelling en grijpt alleen in op het voorwiel. In de andere niveaus werkt het ABS op beide wielen, voor effectief remmen op minder goede wegdekken, met onderdrukking van een omhoogkomend achterwiel.

BELEVING

Sensatie begint al om de hoek

Urban, Sport en Touring: drie Riding Modes en net zoveel werelden om te ontdekken. De Supersport maakt elke rij-ervaring intenser, brengt de schoonheid en energie van elke rit naar voren. Het is rijden met gevoel – een Ducati-gevoel.

Technische specificaties

Bent u benieuwd naar de technische specificaties? Klik hieronder om deze te bekijken.

Technische specificaties

Jouw Supersport

Je kunt elke Ducati 'af fabriek' naar eigen wens samenstellen met originele packages, accessoires, kleding en lifestyle artikelen die de beleving van jouw toekomstige Ducati completer, mooier en vooral uniek maakt.

1. Klik op de link Ga naar de Configurator
2. Stel jouw ideale Ducati pakket samen
3. Rond af met Conclude your Configuration
4. Selecteer Send To Your Dealer
5. Selecteer Ducati Zaltbommel als dealer
6. Verzend de configuratie

Of Print na stap 3. jouw configuratie als PDF en stuur deze naar info@ducatizaltbommel.nl. Wij nemen snel contact met je op.