Nieuw Panigale

Ducati Panigale V2 Ready2Race 2024

Ducati Zaltbommel heeft haar jarenlange ervaring in de racerij ingezet en een uniek 'Ready to Race' package samengesteld. Bestaande uit een volledig geprepareerde Ducati Panigale V2, essentiële race-componenten en ondersteunende diensten. Voor 2024 aangevuld met nieuwe partners.

Prijs €19.950,-

1 partners

- Bode Motorpaint spuitwerk
- Capit bandenwarmers
- DPNS aluminium race-remschakelset
- GB Racing valprotectie
- HK suspension
- MN-Fabrication race-uitlaatsysteem
- Motorwrap design, wrap en bestikkering
- Motul olie
- Noizezz gehoorbescherming
- Studio Tennekes grafische vormgeving en promotie
- Trackdays4all circuittraining

  • Ready2Race livery
Ducati Panigale V2  Ready2Race 2024

CONCEPT

Concept

Je bent verslingerd aan motorrijden, volgt wegmotorrace kampioenschappen op de voet en voelt je verbonden met topcoureurs van wereldklasse. Je bent altijd op zoek om grenzen te verleggen, wil jezelf op een verantwoorde manier meten met gelijkgestemden en samen een gepassioneerde hobby uitoefenen.

Je overweegt met een geschikte motorfiets van een befaamd merk (weer) mee te doen aan circuitdagen en races op je eigen niveau. Je hecht waarde aan het verhogen van de passieve veiligheid door goede preparatie van het materiaal en het verbeteren van je rijvaardigheden. Tegelijkertijd kan je wel wat tijd en ervaring van een doorgewinterde expert gebruiken, om dit allemaal grondig uit te zoeken en perfect te regelen.

Ducati Zaltbommel heeft dé oplossing om op korte termijn onbezorgd van het circuit te kunnen genieten. De enige Ducati Flagship Store in Nederland heeft met haar partners een uniek en toegankelijk package samengesteld bestaande uit een volledig geprepareerde motorfiets, essentiële race-componenten en ondersteunende diensten.

Krachtbron

Superquadro V2

De Ducati Superquadro V2 krachtbron is een uitermate prettig en betrouwbaar motorblok dat comfortabel op de openbare weg presteert en krachtige prestaties kan leveren op het circuit. De ervaring om met een ‘dikke tweecilinder’ een bocht uit te accelereren is een typisch Ducati kenmerk en ongeëvenaard.

Het motorblok is een integraal onderdeel van het frame wat de nodige stijfheid geeft en gewicht bespaart. Verbindingen met het hoofdframe bevinden zich aan de voorkant van de bovenste cilinderbank en aan de bovenzijde van de achterste cilinderbank. De achterbrug en schokbreker is direct aan het motorblok gemonteerd.

Het Superquadro V2 krachtbronconcept is in 2012 voor de toenmalige Ducati Panigale 1199 Superbike familie geïntroduceerd en is een goed voorbeeld hoe Ducati haar producten continue doorontwikkeld en met de modernste technieken en materialen aan de actuele eisen aanpast.

De Superquadro V2 wordt in een 955cc variant toegepast in de Ducati Panigale V2 en Ducati Streetfighter V2 modellen.

Chassis

Chassis

Het chassis van de Panigale V2 is gebaseerd op het monocoque frame en is uitgevoerd in een elegant en sportief design, geïnspireerd op dat van de Panigale V4. Het motorblok is integraal onderdeel van het frame.

De stroomlijnkuip heeft grote en strakke oppervlakken die de mechanische onderdelen omringen, waardoor het kleine formaat van de Superquadro tweecilinder wordt versterkt en een visueel compacte motorfiets ontstaat. De kuip heeft een 'dubbellaagse' configuratie: een hoofdlaag die zich naar boven uitstrekt en overgaat in de tank via twee stevige stutten, en een secundaire laag die ook dienst doet als ontluchter. De onderkant van de stroomlijnkap gaat visueel over in de uitlaatdemper onder de motor.

De achterkant is opgebouwd uit een stalen Trellis-subframe bekleed met kunststof deksels die van de verticale cilinder naar het staartstuk lopen, met een gevleugeld, spoilerachtig ontwerp. Het staartstuk bevat het full-led-achterlicht, ook vleugelvormig en bestaat uit twee verschillende delen, volgens de Ducati-sportfietstraditie.

Uitrusting

Riding Mode

Met de keuze van een Riding Mode wordt, afhankelijk van de voorgenomen rijstijl, de voorinstellingen (presets) geactiveerd van de geïnstalleerde systemen (DTC, ABS, DWC, DSC, EBC, DQS). Een Riding Mode kan worden gepersonaliseerd door de instelling van elke functie naar wens aan te passen en op te slaan.

Per Riding Mode is er de keuze uit diverse weergave modi. Elke modus geeft een unieke weergave van de informatie op het instrumentenpaneel.

Hoewel het ook met rijdende motor mogelijk is, wordt dringend geadviseerd de Riding Mode of individuele instellingen uitsluitend te wijzigen op een stilstaande motorfiets.

Race-mode
Geschikt om te kunnen genieten van topprestaties op een circuit met veel grip. Het geeft de rijder 155 pk, met directe Ride by Wire gasrespons. Assistentie systemen staan op een laag interventieniveau, zonder de veiligheid in gevaar te brengen en de rijder maximale zelfcontrole te geven.

Sport-mode
Door Sport te selecteren krijgt de rijder 155 pk, met directe sportieve Ride by Wire-gasrespons. Assistentie systemen zijn ingesteld om rijders een goede reactie op droge wegen te geven. De achterwielliftdetectie tijdens het remmen is ingeschakeld en de ABS Cornering EVO-functie is ingesteld om de prestaties in bochten te maximaliseren.

Street - mode
De straatmodus wordt aanbevolen bij het rijden op oppervlakken met een slechte grip. Net als bij de Sport RM biedt deze modus rijders 155 pk en progressieve Ride by Wire-gasrespons. Elektronische bedieningsinstellingen ondersteunen grip en stabiliteit om de veiligheid te maximaliseren

Systemen

Assistentie- en veiligheidssystemen

Ducati ontwikkelt voortdurend, al dan niet met partners, hoogwaardige en complexe assistentie- en veiligheidssystemen die zowel op de openbare weg als op het racecircuit kunnen worden gebruikt. Deze systemen zijn ondersteunend in het besturen en beheersen van de motorfiets en maken het rijden daarmee eenvoudiger, comfortabeler en vooral veiliger.

Hoewel uiterst effectief en betrouwbaar, hebben assistentie-systemen slechts een preventieve werking en mogen nooit de illusie opwekken dat de grenzen van natuurkundige wetten, gedrags- en verkeersregels, verruimd of genegeerd kunnen worden.

Technische specificaties

Ready to Go

De Panigale V2 Ready2Race is een unieke, door Ducati Zaltbommel samengestelde startklare racer.

In de Ducati Configurator is deze motorfiets niet aan te passen.