Panigale

Ducati Panigale V4

Scherp • Krachtig • Vergevingsgezind
De Panigale V4 is een moderne, toegankelijke en vergevingsgezinde racemotor die zowel op straat als op het circuit volledig tot zijn recht komt. Geniet van snelle bochten op de openbare weg en verbeter ongemerkt je rondetijden op het circuit.

Prijs €30.190,- Maandelijks €354,-

1 KRACHTBRON

Ducati Desmosedici Stradale V4
- 16 desmodromisch bediende kleppen
- vloeistofkoeling
- elliptische gasklephuizen
- ride-by-wire
- ‘twin pulse’ ontstekingsvolgorde
- contra-roterende krukas

- 1.103 cc
- 158,5 kW (215,5 pk) @ 13.000 tpm
- 123,6 Nm @ 9.500 tpm

  • Ducati Red
Ducati Panigale V4

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

CONCEPT

Race DNA

De Panigale V4 familie is de meest sportieve motorfiets in het Ducati gamma. De Superbike die de jarenlange rijke racehistorie van Ducati voor iedereen tastbaar maakt.

Een gebalanceerd en technisch vernuftig ontwerp, gecreëerd in nauwe samenwerking met de engineers en testrijders van de raceafdeling Ducati Corse. Met kennis en ervaring, concepten en technologieën rechtstreeks uit de MotoGP.De ontwerpfilosofie van de Panigale V4 heeft grote gelijkenis met de creatie van een fabrieksracer: compromisloze integratie van motorblok, chassis en rijder. 

Met in dit geval als niet onderhandelbare randvoorwaarde dat het een racewaardige motorfiets moet zijn voor een breed rijderspubliek.

Uitgerust met het weergaloze Desmosedici V 4-cilinder motorblok dat de machine een superieure gewicht/pk verhouding van 1,1 pk/kg bezorgd, is het een pure racemachine die met behulp van geavanceerde electronica systemen de rijder ondersteunt in het gebruik ervan.

Nog nooit eerder was er een productie motorfiets op de markt die zo dicht bij een MotoGP machine in de buurt komt en tegelijkertijd voor iedereen berijdbaar is.

Een garantie voor uitmuntende resultaten op het circuit en meer dan indrukwekkende rijprestaties op de weg.

Pure race DNA.

KRACHTBRON

Desmosedici Stradale

De Desmosedici Stradale is ontworpen rond de kern van de succesvolle V4 MotoGP-motor. Met dezelfde afmetingen en geometrie als het Desmosedici GP motorblok biedt de Desmosedici Stradale een uitstekende vermogensdynamiek over het gehele toerentalbereik.

Met deze hoogtoerige motor bereikt het 'Desmo'-systeem een ​​mate van verfijning, lichtheid en compactheid die nog nooit eerder op een straatlegale Ducati is toegepast.

Daarmee levert de Desmosedici Stradale-motor voor het straat-sportsegment een uniek, uiterst krachtig en soepel 90° V-4 cilinder motorblok met 1.103 cm3 inhoud.

RIJWIELGEDEELTE

Front Frame

Het Desmosedici Stradale motorblok maakt integraal onderdeel uit van het chassis van de Panigale V4.

Dit concept komt rechtsreeks uit de MotoGP en was noodzakelijk voor de gewenste sterkte en stijfheid van de motorfiets, gecombineerd met een laag totaalgewicht en compacte bouw.

Twee aluminium gietdelen vormen het z.g. ’Front Frame’, van slechts 4 kg, dat zijdelings langs het motorblok loopt en aan de voorkant ruimte geeft aan de luchtinlaten.

Een magnesium voorframe draagt alle noodzakelijke componenten van o.a. voorkuip en dashboard.

Aan de achterzijde van het motorblok is een tweedelig lichtmetaal legering subframe gemonteerd voor de zitplaats en plaatsing van diverse componenten.

De enkelvoudige swingarm van gegoten aluminium is direct aan het motorblok bevestigd evenals het lichtmetalen verbindingselement van de achtervering.

De tank is qua vormgeving en grip-mogelijkheden geoptimaliseerd voor circuitgebruik en loopt gedeeltelijk onder het zadel door.

UITRUSTING

Riding Modes

De Panigale V4 familie heeft de volgende rijmodi
- Race
- Sport
- Street

De Race Riding Mode is bedoeld voor circuitgebruik en kent twee standen: Race A en Race B.
Race A is ontwikkeld voor ervaren rijders die het volledige potentieel van de motor op het circuit kunnen en willen benutten. Het volledige motorvermogen is beschikbaar, gekoppeld aan een uiterst directe gasrespons. Deze modus is gericht is op het bereiken van maximale prestaties op circuits met goed asfalt en veel grip, zonder het veiligheidsniveau te verminderen. Voor maximale remprestatie grijpt het ABS alleen op het voorwiel in, terwijl de Bochten ABS functionaliteit geactiveerd blijft.

Race B modus geeft het volledige motorvermogen, maar met verminderde koppelafgifte in de 1e, 2e en 3e versnelling.
Dit resulteert in een betere beheersbaarheid tijdens lange sessies op de baan, waarbij de prioriteit ligt bij soepel bochtengedrag en sterke acceleraties op onregelmatige of weinig gripvolle oppervlakken.


Sport Rijmodus
Door Sport te selecteren krijgt de rijder 214 pk, met directe sportieve gasrespons. Deze instelling geeft minder ervaren rijders de mogelijkheid om beheerst te groeien naar een meer effectievere en spectaculaire rijstijl. De Slide by Brake-functie is ingeschakeld, waardoor men veilig de bochten door kan driften. Detectie van het opheffen van het achterwiel tijdens het remmen is ingeschakeld en de functie ABS Cornering is actief.

Street Riding Mode
Street Riding Mode wordt aanbevolen wanneer je met de Panigale V4 op straat rijdt. Net als bij de Sport Riding Mode geeft deze RM de rijder 214 pk en een progressieve Ride by Wire-gasrespons.

SYSTEMEN

Assistentie- en veiligheidssystemen

Ducati ontwikkelt voortdurend, al dan niet met partners, hoogwaardige en complexe assistentie- en veiligheidssystemen die zowel op de openbare weg als op het racecircuit kunnen worden gebruikt. Deze systemen zijn ondersteunend in het besturen en beheersen van de motorfiets en maken het rijden daarmee eenvoudiger, comfortabeler en vooral veiliger.

Hoewel uiterst effectief en betrouwbaar, hebben assistentie-systemen slechts een preventieve werking en mogen nooit de illusie opwekken dat de grenzen van natuurkundige wetten, gedrags- en verkeersregels, verruimd of genegeerd kunnen worden.

Technische specificaties

Jouw Panigale

Je kunt elke Ducati 'af fabriek' naar eigen wens samenstellen met originele packages, accessoires, kleding en lifestyle artikelen die de beleving van jouw toekomstige Ducati completer, mooier en vooral uniek maakt.

1. Klik op de link Ga naar de Configurator
2. Stel jouw ideale Ducati pakket samen
3. Rond af met Conclude your Configuration
4. Selecteer Send To Your Dealer
5. Selecteer Ducati Zaltbommel als dealer
6. Verzend de configuratie

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.