Superbike

Ducati Panigale V4 S

De Panigale V4 S tilt het circuitrijden naar een hoger niveau voor zowel amateurs als profs. Een reeks verfijningen zorgt voor een gemakkelijker, gebruiksvriendelijker en minder vermoeiend rijgedrag, terwijl de motor tegelijkertijd sneller is, niet alleen op individuele ronden, maar gedurende hele sessies.

Op voorraad in de showroom
Prijs €33.490,- Maandelijks €471,-

1 krachtbron

V4 Desmosedici Stradale motorblok

  • Ducati Red
Ducati Panigale V4 S

Uw unieke Ducati

Mooi is die al, maar u kunt hem nu ook helemaal eigen maken! Creëer de Ducati van uw dromen en pas hem aan naar uw smaak en rijgedrag.
1. Ga naar de configurator
2. Stel uw ideale ducati samen
3. Zoek ons op tussen de dealers en stuur hem op

CONCEPT

Race DNA

De Panigale V4 familie is de logische opvolger van de iconische generatie Panigale V-Twins, die jarenlang aan de bovenkant van het Ducati superbike-gamma hebben gestaan.

De V4 is een volledig nieuw ontwerp, ontwikkeld in nauwe samenwerking met technici en (test)rijders van de raceafdeling Ducati Corse. Gebaseerd op knowhow, technologie en ervaring uit die wereld.

De filosofie van het Panigale V4 ontwikkelteam heeft daarom grote gelijkenis met de aanpak van Ducati bij de totstandkoming van een fabrieksracer: compromisloze integratie van motorblok, chassis en rijder. 

Nog nooit eerder was er een productie motorfiets op de markt die zo dicht bij het MotoGP prototype in de buurt komt. Pure race DNA. Een garantie voor uitmuntende resultaten op het circuit en meer dan indrukwekkende rijprestaties op de weg.

KRACHTBRON

Desmosedici Stradale

Deze motorfiets wordt aangedreven door het 1.103 cm3 metende, 90°, V-4 cilinder, Desmosedici Stradale motorblok.

Deze hoogtoerige krachtbron is direct afgeleid van de succesvolle V4 Ducati fabrieksracers in de MotoGP. De basisconfiguratie heeft dezelfde geometrie en afmetingen als dit cilinderblok: 90° V4, 42° achterwaarts gekanteld. De cilinders hebben een boring van 81 mm, het maximum volgens de 4 cilinders reglementen van MotoGP en WSBK. Hierdoor heeft het motorblok een optimale brandstofmengsel- en uitlaatgas-dynamiek, is het uiterst compact en integreert daardoor perfect qua afmetingen en gewichtscentralisatie in het rijwielgedeelte.

De Desmosedici Stradale is onmiskenbaar geschikt voor circuitgebruik en is door het sterke koppel in het lage- en middentoerengebied, tevens ontworpen om aan de eisen van de straatrijder te voldoen. De ingenieurs van Ducati zijn er in geslaagd een uniek compromis te realiseren dat de vereiste agressie op het circuit én gewenste soepelheid op de openbare weg levert.

De krachtbron kan maximaal 214 Pk bij 13.000 tpm en 124 Nm koppel bij 10.000 tpm leveren. Tevens wordt voldaan aan de Euro 5 emissienorm.

CHASSIS

Voorframe

Grote veranderingen aan het Panigale V4 MY2020 chassis hebben geleid tot de introductie van het voorframe. Gebouwd volgens de Ducati Corse-specificaties, heeft dit laatste frame een speciale ophanging met een hoger zwaartepunt, een grotere trekhoek van de ketting en een verbeterd gebruik van de veerweg. Dankzij deze aanpassingen is de motor gemakkelijker in de bocht te leggen wanneer u de remmen loslaat, sneller de top bereikt, eventuele oneffenheden in het wegdek opneemt en zich neutraaler gedraagt uit de bocht.

SYSTEMEN

Assistentie- en veiligheidssystemen

Ducati ontwikkelt voortdurend, al dan niet met partners, hoogwaardige en complexe assistentie- en veiligheidssystemen die zowel op de openbare weg als op het racecircuit kunnen worden gebruikt. Deze systemen zijn ondersteunend in het besturen en beheersen van de motorfiets en maken het rijden daarmee eenvoudiger, comfortabeler en vooral veiliger.

Hoewel uiterst effectief en betrouwbaar, hebben assistentie-systemen slechts een preventieve werking en mogen nooit de illusie opwekken dat de grenzen van natuurkundige wetten, gedrags- en verkeersregels, verruimd of genegeerd kunnen worden.

UITRUSTING

Riding Modes

De Panigale V4 familie heeft de volgende rijmodi
- Race
- Sport
- Street

De Race Riding Mode is bedoeld voor circuitgebruik en kent twee standen: Race A en Race B.
Race A is ontwikkeld voor ervaren rijders die het volledige potentieel van de motor op het circuit kunnen en willen benutten. Het volledige motorvermogen is beschikbaar, gekoppeld aan een uiterst directe gasrespons. Deze modus is gericht is op het bereiken van maximale prestaties op circuits met goed asfalt en veel grip, zonder het veiligheidsniveau te verminderen. Voor maximale remprestatie grijpt het ABS alleen op het voorwiel in, terwijl de Bochten ABS functionaliteit geactiveerd blijft. De veringbesturing DES levert de dynamiek om stabiliteit en precisie te garanderen, zelfs in de meest extreme acceleratie- en rem-situaties.

Race B modus geeft het volledige motorvermogen, maar met verminderde koppelafgifte in de 1e, 2e en 3e versnelling.
Dit resulteert in een betere beheersbaarheid tijdens lange sessies op de baan, waarbij de prioriteit ligt bij soepel bochtengedrag en sterke acceleraties op onregelmatige of weinig gripvolle oppervlakken.
De instellingen van het DES-systeem garanderen rijveiligheid en een hoge mate van grip, zelfs op hobbelige of gladde omstandigheden.

Sport Rijmodus
Door Sport te selecteren krijgt de rijder 214 pk, met directe sportieve gasrespons en een sportieve vering. Deze instelling geeft minder ervaren rijders de mogelijkheid om beheerst te groeien naar een meer effectievere en spectaculaire rijstijl. De Slide by Brake-functie is ingeschakeld, waardoor men veilig de bochten door kan driften. Detectie van het opheffen van het achterwiel tijdens het remmen is ingeschakeld en de functie ABS Cornering is actief.

Street Riding Mode
Street Riding Mode wordt aanbevolen wanneer je met de Panigale V4 op straat rijdt. Net als bij de Sport Riding Mode geeft deze RM de rijder 214 pk en een progressieve Ride by Wire-gasrespons.

Het DES veersysteem wordt aangepast voor optimaal gebruik op hobbelige of onverharde wegen.

Technische specificaties

Bent u benieuwd naar de technische specificaties? Klik hieronder om deze te bekijken.

Ontdek de ducati motoren

Bij Ducati Zaltbommel kunt u terecht voor de gehele Ducati collectie. Bekijk hieronder de nieuwste modellen, en ontdek de Ducati van uw dromen.

Nu rijden, straks betalen

Als je bij ons de motor van je dromen vindt, kun je meteen gebruikmaken van het handige betaalgemak van NUMotorijden.nl. Wil je weten wat de mogelijkheden op het vlak van een financiering, lenen, financial lease of flexibele betaling zijn? We leggen je als officiële tussenpersoon graag de voor- en nadelen uit, speciaal toegespitst op jouw persoonlijke situatie. Klik op meer info om direct een offerte aan te vragen.

Technische specificaties